Glögg med glamour PEPPARKAKSGRISSINI MED ÄDELOSTD
IPP Servera pepparkaka med ädelost på nytt sätt! GER 30 STYCKEN 500 g färdig pepparkaksdeg finrivet skal av 1 apelsin ÄDELOSTDIPP 140 g ädelost 2 dl lättcrème fraiche GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°C. Knåda in apelsinskal i pepparkaksdegen. Dela degen i 30 bitar och rulla varje till smala längder. 2. Lägg på en bakpappersklädd plåt och grädda i omgångar 5–8 minuter. 3. Ädelostdipp: Gaffelmosa osten tillsammans med crème fraichen. Lägg upp i en skål och servera tillsammans med pepparkaksgrissinin. FÖR ALLA? Gör glutenfri: använd glutenfri pepparkaksdeg, finns färdig att köpa, eller gör egen. Innehåller laktos och mjölkprotein. Gör äggfri: kontrollera pepparkaksdegen. »Vi är inte präktiga och låtsas gilla mörk choklad, de fl esta vill nog äta ljust och gott«. PEHRS LJUSA ROCKY ROAD Innehåller allt som smakar gott! Förföriskt goda, omöjliga att motstå! GER CA 40 BITAR 400 g mjölkchoklad 15 dumlekola lakrits 3 1/2 dl blandade salta nötter (t ex cashew-, pistasch- och jordnötter) 1 dl rice krispies 1 1/2 dl mini-marshmallows 1 1/2 dl geléhallon GÖR SÅ HÄR: 1. Smält chokladen i vattenbad. Blanda chokladen med övriga ingredienser. Bred ut smeten i en bakpappersklädd form, ca 15 x 20 cm. Ställ kallt ca 2 timmar. 2. Stjälp upp och skär i bitar. FÖR ALLA? Fri från gluten, men läs innehållsdeklarationen på flingorna Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg. SNÖBOLLAR Oemotståndliga chokladbollar på vit choklad och lime. GER CA 50 STYCKEN Koka upp 1 1/4 dl vispgrädde i en liten kastrull. Tillsätt 200 g grovhackad vit choklad och låt smälta under omrörning. Blanda i 3 dl riven kokos och finrivet skal av 1 lime. Ställ i kylen 2–3 timmar. Rulla små bollar av smeten. Rulla i kokos. Förvara kallt. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein. SOCKERSÖTT! Varje år byggs en snöborg av sockerbitar och kristyr, där Snövit 20 timmar! och dvärgarna får bo. Ett jobb som tar sisådär BUFFÉ 1 1 • 2 012 25