NG Gbg 1
NU UTSES SVERIGES MEST FRAMSTÅENDE KVINNOR INOM G
ASTRONOMIN DEN 21 SEPTEMBER ÄR DET ÅTERIGEN DAGS FÖR STELLAGALAN. CORONAVIRUSET SATTE STOPP för den planerade galan i april, men den 21 september släpps äntligen namnen på årets bästa kock, bartender, bagare, sommelier, mentor, konditor, servis, mediepersonlighet samt hedersprismottagare. GALAN GÅR AV stapeln på A house och på plats befinner sig vinnare, sponsorer och Stellagalans team samt ett filmteam som spelar in och sänder digitalt. – Vi tycker det är viktigare än någonsin att lyfta de kvinnliga stjärnorna i branschen, detta år då coronapandemin utsätter restaurang- och besöksnäring för så stora utmaningar, säger Anette Rosvall, Stellagalans talesperson. SAORI ICHIHARA, VINNARE 2018 DETTA ÄR DET tredje året i rad som priset delas ut, och bland tidigare vinnare märks bland annat Saori Ichihara, Josephine Sondlo och Malin Söderström. DEN GRÖNE SLAKTAREN TV-KOCKEN OCH PROGRAMLEDAREN ÄR TILLBAKA I RUTAN I HÖST. ANNE LUNDBERG OCH Paul Svensson gör återigen gemensam tv-sak. I sex avsnitt med start den 1 oktober ska de guida tittarna till det gröna alternativet i programmet Den gröne slaktaren. Programmet är inspelat i södra Sverige, med tonvikt på Skåne. Duon har tidigare gjort programmen Landgång och Maträddarna tillsammans. SVENSK SELTZER PÅ UPPGÅNG MIDDAGSAKUTEN VILL LÖSA VARDAGSPUSSLET DEN SAMTIDA BLOCKBUSTERN HARD SELTZER FORTSÄTTER ATT PENETRERA DRYCKESMARKNADEN PÅ BRED FRONT. NU HAR INTE MINDRE ÄN TRE SVENSKA VARIANTER GJORT ENTRÉ PÅ SYSTEMBOLAGET. FÖRST IN VAR Forest Hard Seltzer som är ett varumärke under Soda Nations paraply. Med smaker som hallon och vit persika har de legat och hovrat i beställningssortimentet sedan i våras. SOM OM DET inte vore nog har även svenska Supreem två smaker i beställningssortimentet från och med den 1 september. Det är päron respektive ingefära och grönt te som tar plats. – Vi har länge sett en efterfrågan på en alkoholhaltig dryck som är svalkande och fräsch utan att vara för söt. Efter att ha sett hur populärt hard seltzers blivit i USA kändes det självklart att vi skulle ta fram svenskproducerad hard seltzer på rena ingredienser och med lågt kalori- och sockerinnehåll, säger Nina Saving, grundare Supreem. ÄVEN GALATEA SLÄPPER en svensk variant i form av Local Hard Seltzer, som även den gör entré på bolaget den 1 september. 36 NÖJESGUIDEN | NR 09, 2020 MATKREATÖRERNA LINN UTBULT OCH CAMILLA HAMID HAR SLÄPPT EN APP. GENOM SITT INSTAGRAMKONTO med över 200 000 följare får Camilla Hamid dagliga frågor om vardagsmat. Efter en analys av dessa teamade Camilla ihop sig med Linn Utbult, vinnare av Hela Sverige Bakar och aktuell som jury i SVT’s storsatsning Årets Sockerbagare. Resultatet blev appen Middagsakuten. APPEN SOM SLÄPPTES i slutet av augusti är fylld med inspiration, recept, planeringsverktyg samt även en sökfunktion som tillåter användaren att söka på recept baserat på specifika råvaror eller ingredienser. – Middagsakuten hjälper dig inte bara med att planera veckans middagar, den hjälper dig också att ta vara på ingredienser du redan har hemma och ta fram recept baserat på vad du är sugen på, berättar Camilla Hamid. Appen finns ute nu för såväl iPhone som Android.