Buffé 1
BUFFÉ I ANNONSSAMARBETE MED VALIO FRYSTA FROZEN Y
OGHURT BARS CA 10 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER Botten 2½ dl riven kokos 2½ dl havregryn 8 färska dadlar 2 msk kokosolja 2 krm salt Mangotopping 3 dl Valio Laktosfri yoghurt mango & vanilj 250 g fryst mango kokosflakes att toppa med Hallontopping 3 dl Valio Laktosfri yoghurt hallon 1 skivad fryst banan 125 g färska hallon GÖR SÅ HÄR 1. Botten: Rosta kokos och havregryn i en torr panna tills det får lite färg, låt svalna. Kärna ur dadlarna och mixa slätt i en matberedare. Smält kokosoljan och tillsätt i dadlarna tillsammans med kokos, havregryn och 2 msk kallt vatten och mixa ihop. Tryck ut i en form ca 20x25 cm. 2. För mangotopping: Mixa mangoyoghurt och mango slätt. Häll smeten på bottnen och toppa med kokos. För hallontopping: Mixa hallonyoghurt och banan slätt. Häll smeten på bottnen och toppa med hallon. 3. Frys in ca 5 timmar. Skär i bitar vid servering. Välj en solgul mango- och kokostopping eller en rosa med hallon. Mättande, lite nyttigare och barnsligt goda. Frozen yoghurt bars är enkla att förbereda och perfekta att plocka fram ur frysen när små (och stora) magar kurrar. Laktosfri yoghurt från Valio är krämig, mjuk och rund i smaken – och fylld med goda bakterier! MELLISHJÄLTAR 10 BUFFÉ #08/2023
Buffé POTATISSOPPA Billiga råvaror som potatis och
vitkål kan utgöra basen i en magiskt god soppa!
Buffé RÖDBETSRISOTTO Det behöver inte vara dyrt at
t laga något lite lyxigare, rivna rödbetor i risotton är
Buffé UGNSPANNKAKA Dags för ugnspannkakans revansc
h – billig, enkel och älskad av hela familjen!