Buffé 1
Buffé POTATISSOPPA Billiga råvaror som potatis och
vitkål kan utgöra basen i en magiskt god soppa!
Buffé RÖDBETSRISOTTO Det behöver inte vara dyrt at
t laga något lite lyxigare, rivna rödbetor i risotton är
Buffé UGNSPANNKAKA Dags för ugnspannkakans revansc
h – billig, enkel och älskad av hela familjen!
RÄTT PÅ 3 SÄTT GRUNDRECEPT UGNSPANNKAKA 4 PERSONE
R / 15 MIN INGREDIENSER 2 ½ dl vetemjöl 6 dl mjölk ¾ tsk salt 3 ägg GÖR SÅ HÄR 1. Vispa ihop mjöl, hälften av mjölken och salt till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen och vispa ihop. MED ZUCCHINI, SOLTORKAD TOMAT OCH FETAOST 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 sats ugnspannkaka 1 zucchini ½ tsk salt 1 dl hackade soltorkade tomater 150 g fetaost blandsallad till servering GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 °C. Riv zucchinin grovt och blanda med salt och låt stå 5 minuter. 2. Krama ur all vätska ur zucchinin och blanda ner zucchini och soltorkade tomater i smeten. Häll smeten i en ugnssäker form ca 20 x 30 cm. Smula över fetaosten och grädda i mitten av ugnen 30–35 minuter. Servera med sallad. TIPS Låt ugnspannkakan vila en stund innan servering så att den sätter sig. MED BLÅBÄR OCH COTTAGE CHEESE 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 sats ugnspannkaka 250 g cottage cheese 250 g blåbär yoghurt och honung till servering GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 °C. Tillsätt cottage cheese i smeten och vispa ihop. 2. Häll smeten i en ugnssäker form ca 20 x 30 cm. Strö över blåbären och grädda i mitten av ugnen 25–30 minuter. 3. Servera med yoghurt och honung. SVINNSMART Spara oljan från de soltorkade tomaterna och använd i exempelvis salladsdressing. 32 BUFFÉ #08/2023