Buffé 1
INNEHÅLL #08AUGUSTI VI VILL INLEDA med att önska
ett riktigt gott nytt år. Nyår i augusti? Javisst! När du tänker på nyår ser du kanske framför dig ett snötäckt landskap, fyrverkerier och ett nyligen avklarat julfi rande. Och visst byter vi kalender och årtal i skiftet mellan december och januari. Men är det inte något särskilt med den nystartskänsla som infi nner sig när sommaren säger farväl och den stundande hösten gör sig påmind? Suget efter nya rutiner i vardagen, viljan att sortera och organisera, inspirationen till att plocka fram höstgarderoben, peppen att starta en ny hobby. Det är väl ett nyår om något. MED NYSTART KOMMER också nya favoriträtter att förälska sig i. I det här numret av Buff é serverar vi därför enkla recept på ynka fem ingredienser som är guld värda när vardagen gör sig påmind. Vi möter också odlingsprofi lerna bakom Farbror Grön som berättar om tjusningen med skördesäsongen och glädjen i att odla själv. Vi låter vardagshjälten ugnspannkaka inta tre goda skepnader. Och vi besöker en fänkålsodlare utanför Båstad. Gott riktigt nyår! Krämiga tahininudlar med tofu, sid 15. Liv Bossuyt, redaktionschef Ugnspannkaka med blåbär och cottage cheese, sid 32. Månadens budgetfavoriter 12 POTATISSOPPA Billiga råvaror som potatis och vitkål kan utgöra basen i en magiskt god soppa! 22 31 UGNSPANNKAKA Dags för ugnspannkakans revansch – billig, enkel och älskad av hela familjen! 3 BUFFÉ #08/2023 RÖDBETSRISOTTO Det behöver inte vara dyrt att laga något lite lyxigare, rivna rödbetor i risotton är ett enkelt knep. Håll utkik efter våra budgettips för att spara extra pengar! FÖR DIG SOM ÄR STAMMIS Bara våra bästa stammisar som handlar för mer än 1 500 poänggrundande kronor/månad får tidningen Buffé hem till sin brevlåda. Tack för att just du är stammis! BÄTTRE PLAST Soppa med rostade rotfrukter, sid 20. Plasten som omsluter Buffé är tillverkad av 60 % återvunnen råvara. Förpackningen är återvinningsbar och sorteras som plastförpackning. HITTA RÄTT TEMPERATUR Alla våra recept som tillagas i ugn är anpassade för över- och undervärme – använder du varmluft så sänk temperaturen med ca 25 °C. RECEPT FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölkprotein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. OÄNDLIGT MED INSPIRATION På buffe.se hittar du ännu mer recept och matinspiration. Där kan du dessutom bläddra i tidigare nummer av Buffé. BUFFÉ DIGITALT Föredrar du att läsa Buffé på mobilen, surfplattan eller datorn? Du som inte vill ha tidningen i tryckt form kan säga upp din prenumeration på buffe.se med Bank-ID. ICA Ansvarig utgivare Eric Lundberg Konceptansvarig Maria Martinsson ICA Media icamedia.se ICA-kort 033-47 47 90 ICA Kundservice 020-83 33 33 Helgfri mån–fre, kl 9–15 Redaktionen tar gärna emot frågor och kommentarer kring innehållet i tidningen. Frågor kring adressändring, utebliven tidning eller uppsägning av prenumeration hänvisas till ICA Kundservice. Bufféredaktionen på Studio Bon Ringvägen 123, 116 61 Stockholm Epost buffe@studiobon.com Redaktionschef Liv Bossuyt Konceptansvarig Agnes Regell Digital redaktör Josefi ne Nyberg Receptansvarig & matkreatör Sofi a Nilsson Senior art director Josephine Johansson Kundansvarig Johan Lindberg Produktion Studio Bon Repro Turbin Tryck Eversfrank, Meldorf EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas. EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas.
Buffé POTATISSOPPA Billiga råvaror som potatis och
vitkål kan utgöra basen i en magiskt god soppa!
Buffé RÖDBETSRISOTTO Det behöver inte vara dyrt at
t laga något lite lyxigare, rivna rödbetor i risotton är
Buffé UGNSPANNKAKA Dags för ugnspannkakans revansc
h – billig, enkel och älskad av hela familjen!