Buffé 1
Buffé POTATISSOPPA Billiga råvaror som potatis och
vitkål kan utgöra basen i en magiskt god soppa!
Buffé RÖDBETSRISOTTO Det behöver inte vara dyrt at
t laga något lite lyxigare, rivna rödbetor i risotton är
Buffé UGNSPANNKAKA Dags för ugnspannkakans revansc
h – billig, enkel och älskad av hela familjen!
SLUTLIGEN sensommar� ka Krama ut det sista ur som
maren och baka spröda, vaniljdoftande mandelmusslor fyllda med söt jordgubbssylt. TÄVLA OM BOKEN COOKIES & CRUMBS Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Cookies & crumbs” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk med “Cookies & crumbs”. Vi behöver ditt bidrag senast 31 augusti. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vilken ingrediens gör cookies härligt sega? A Florsocker B Strösocker C Farinsocker MANDELMUSSLOR MED VANILJKRÄM OCH JORDGUBBSSYLT 20 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 100 g smör ¾ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 ½ dl mandelmjöl 2 dl vetemjöl 1 äggvita 50 g smält smör till formarna Vaniljkräm 4 dl mjölk 2 tsk vaniljsocker 3 äggulor 1 dl strösocker 3 msk majsstärkelse 25 g smör Fyllning 2 dl vispgrädde 2 dl jordgubbssylt GÖR SÅ HÄR 1. Skär smöret i tärningar. Nyp ihop smör, socker, vaniljsocker, mandelmjöl, vetemjöl och äggvita till en deg. Lägg i en plastpåse och låt vila i kylen 1 timme. 2. Sätt ugnen på 200 °C. Pensla 20 formar med veckade kanter med smält smör. Dela degen i 20 bitar, tryck ut i formarna och grädda ca 10 minuter. Låt svalna lite. Knacka försiktigt ut mandelkakorna ur formarna. 3. Vaniljkräm: Koka upp mjölk och vaniljsocker i en kastrull och ta från värmen. Vispa ihop äggulor, socker och majsstärkelse i en bunke. Häll den varma mjölken över och vispa ihop. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud på medelvärme under omrörning tills krämen tjocknar. Ta från värmen och vispa ner smöret. Passera genom en fi nmaskig sil och låt svalna. 4. Vispa grädden. Fyll mandelmusslorna med vaniljkräm och vispgrädde. Toppa med jordgubbssylten. 39 BUFFÉ #08/2023 2. Var fi nns Sveriges första fänkålsodling? A Björnö B Bjärehalvön C Bergaön 3. När började Johannes Wätterbäck odla i trädgården? A 1992 B 2004 C 2018 Rätt svar från Buffé #06–07: 1. Dango 2. Nej 3. Sicilien Buff é #09 kommer 19–20 september @tidningenbuffe Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/tavlingsvillkor RECEPT ELISABETH JOHANSSON STYLING TOVE NILSSON FOTO EMMA SHEVTZOFF