Hemlagat Aktuellt, produkter, tips och intervjuer.
Hemlagat Matig och smakrik vego med Gustav Johanss
on
Hemlagat Jonas Cramby, Petter Askergren och Ai Ven
tura om livet i köket
Jonas Cramby "I mitt nya utekök ska det finnas ut
rymme att greja" Det var en ost- och skinkmacka som väckte Jonas Crambys passion för mat, och det som blev starten för många, långa dagar i köket. I dag är hans bästa kökskompisar en riktigt vass kniv och en riskokare. Han dagdrömmer om att inreda ett nytt utekök och om att skaffa en mexikansk stenkvarn. Berätta om ett matminne! Uteköksdrömmar Just nu går Jonas och drömmer och planerar för ett ”fett utekök” till huset i Stockholms skärgård. Kanske ett med inspiration från Mexiko eller Texas ? Jag tänker på första gången jag åt en fransk skink- och ostbaguette. Jag var 6 år, det var på en strand i Nice och en överväldigande upplevelse. Bröd, ost och skinka var välbekant, men det här smakade helt annorlunda. Kanske var det då mitt intresse för att utforska världen genom matkulturen slog rot. Har du lagat något riktigt misslyckat? En av de sämre måltider jag lagat måste ha varit en gryta på en älg som en före detta flickväns pappa skjutit. Den var otroligt seg och senig, med långa, grå hårstrån överallt. Berätta om ditt kök. Vi har precis flyttat från stan till ett litet hus i skärgården Här ska jag bygga ett fett utekök. Jag har saknat utrymme att greja på! Vad bär du på för matlagningsdrömmar nu? Att skaffa en mexikansk stenkvarn för att göra masa — mjöl — till tortillas. / Jonas är … för foodisar synonym med expertis inom texmex, japansk, koreansk och kinesisk mat. Han är frilansskribent, krönikör och har gett ut en rad matböcker. Aktuell med: Vegetarisk kinamat varje dag samt Kinamat varje dag (Natur & Kultur). Familj: Flickvän, två barn, två bonusbarn. Bor: Stockholms skärgård. Följ Jonas: @jonascramby Vilka redskap klarar du dig inte utan i köket? Med en vass kniv och en riskokare klarar man det mesta. Hemlagat 31 Bilder: Porträtt ur boken Stockholm för foodisar (Natur och Kultur) av Fredrik Skogkvist. Mortel, Muubs. Illustrationer, utekök och riskokare, iStockphoto.
Hemlagat Välkommen ut! Mat att servera med himlen
som tak
Hemlagat Läsning: Memoarer från livets alla kök
Hemlagat Tacos alla dagar i veckan
Hemlagat Baka franska klassiker