Hemlagat Aktuellt, produkter, tips och intervjuer.
Hemlagat Matig och smakrik vego med Gustav Johanss
on
Hemlagat Jonas Cramby, Petter Askergren och Ai Ven
tura om livet i köket
Hemlagat Välkommen ut! Mat att servera med himlen
som tak
Hemlagat Läsning: Memoarer från livets alla kök
Hemlagat Tacos alla dagar i veckan
Nya kombos ! Tacos al la dagar i veckan Vår svens
ka taco — the story ”Originalet till det som blivit allas vår ”fredagsmystaco” härstammar varken från Mexiko eller Texas utan från San Bernardino utanför Los Angeles. Där ligger nämligen den lilla mexikanska krogen Mitla Café som på 1930-talet började servera tacos dorados: friterade tacos, men med amerikanska ingredienser. Receptet snoddes helt fräckt av Glenn Bell som hade en hamburgerkrog rakt över gatan och snart blev hans amerikaniserade tacos så poppis att han döpte om sitt ställe till Taco Bell, började starta fler restauranger och resten är tacohistoria.” — Jonas Cramby 4 pers / ca 30 min 5 00 g grovmalen högrevsfärs (alt formbar vegofärs) 4 msk hemgjord texmexkrydda, se nedan Tips! I din butik finns formbar vegofärs och även färdigkryddad tacofärs gjord på baljväxtfärs, båda från Garant. ca 12 hårda tacoskal 100 g riven cheddar 1/2 isbergssalladshuvud, finstrimlat pico de gallo, se recept Hemgjord texmexkrydda 2 msk paprikapulver 1 msk lökpulver 1 msk vitlökspulver 1 msk spiskummin 1 msk chilipulver 1 msk salt 1 msk socker 1 msk aromat Fredagsmystaco — originalet Lägg lite extra kärlek på ”fredagsmystacon” och gör därmed det som är originalet. Färsen formas till små dolmar, kryddan och pico de gallon är hemgjorda, och osten ska vara cheddar! Texmexkrydda: Blanda ihop ingredienserna till den hemgjorda texmexkryddan och blanda i 4 msk i färsen. Spara resten i en glasburk. ”Fredagsmystacon”: 1. Forma färsen till ca 12–15 små dolmar som du steker knapriga i lite olja. 2. Lägg dolmen i ett tacoskal och toppa med finstrimlad isbergssallad, riven cheddar och pico de gallo. Hemlagat 47
Hemlagat Baka franska klassiker