/ Medverkande i detta nummer 1 En hel värld av ta
cos Jonas Cramby är landets kanske främsta texmex- och tacokännare. Han står bakom recepten till aptitretande varianter av tacos att njuta av alla dagar i veckan. Se s. 42. Mahmoud Ali är konditor på Hemköp Torsplan i Stockholm och ger oss sina bästa tips för årets godaste semlor. Se s. 9. / Hej matälskare! Matstunder i ljusare tider "Vårvinter" — det som kallas för vår femte årstid är här, med snödropp från taken och längre dagar. Ta med familj och vänner på utflykt med en matig matsäck, eller duka upp en värmande lunch hemma på altanen. Se våra recept på s. 32! Ta också del av det som bloggaren Gustav Johansson inspirerar till. Som hans tre goda råd för att få in mer vego i vardagen: 1. Kompromissa inte med smaken. ”Det ska smaka gott, riktigt gott." Rätterna ska lätt kunna konkurrera med sådana som traditionellt innehåller kött, kyckling, fisk, skaldjur och mejeriprodukter. 2. Hitta din vegoväg. "Vill du inte helt släppa hamburgaren och en köttbit då och då, är ju det helt okej." Du kan börja variera: "Laga en helt växtbaserad rätt en eller ett par gånger i veckan. Eller laga dina favoriträtter men byt ut en ingrediens i rätterna till en vegetarisk.” 3. Välj smarta genvägar i din matbutik. ”Välj goda färdiga eller halvfärdiga vegoprodukter att använda som bas, eller tillbehör.” Läs mer på s. 14! Apropå Gustav, så bjuder han på ett recept med ursprung i texmex-köket. Vi blev sugna på mer texmex! Se s. 42. PS. Visste du att Hemköp under 2020 tillsammans med er kunder har samlat in drygt 3,1 miljoner kronor till SOS Barnbyars arbete för utsatta barn? Bland annat via pantade burkar och flaskor, men också genom att baka pepparkakshus — läs mer på sid 10. Trevlig läsning och skön vår! / Redaktionen 2 2. Mer ljus, längre dagar och vi längtar efter att packa matsäck, eller tända en eld i trädgården och flytta ut köket. 3. Annina Rabes minnen av livets kök påminner oss om kök, dofter och smaker vi själva minns. Tips! Alla recept i tidningen finns även på hemköp.se! Hemlagat 5 / Redaktionens 3 favoriter Ut i det fria! ❤ 3 Liselotte Forslin är matskribent, matstylist och kokboksförfattare. Liselotte har komponerat de inspirerande recepten för mat att äta ute. Se s. 32. Fotograf Ulrika Ekblom har lång erfarenhet som matfotograf och är namnet bakom flera vackra kokböcker. För det här numret av Hemlagat har Ulrika fotograferat frestande utemat. Se s. 32. Bilder: Lennart Weibull, Johnér Illustration: Katy Kimbell, ur boken Kris, kalas och kolhydrater — recept och berättelser för goda och dåliga dagar av Anna Hellsten och Annina Rabe (Bonnier Fakta)
Hemlagat Aktuellt, produkter, tips och intervjuer.
Hemlagat Matig och smakrik vego med Gustav Johanss
on
Hemlagat Jonas Cramby, Petter Askergren och Ai Ven
tura om livet i köket
Hemlagat Välkommen ut! Mat att servera med himlen
som tak
Hemlagat Läsning: Memoarer från livets alla kök
Hemlagat Tacos alla dagar i veckan
Hemlagat Baka franska klassiker