Fritidsmagasinet Caravan 1
En träbit av hickory, äppelträd eller ek på kolen
ger en extra god smak Du behöver • En hel kyckling • 0,5 dl olivolja • Kryddblandning: 1 msk nymalen svartpeppar 1 msk salt 1 msk paprikapulver 1 tsk red hot chili flakes • Eventuellt: Din favorit-BBQ-sås Gör så här • Klipp bort ryggbenet och vik upp kycklingen så den blir stor och platt. Genom att göra så kortas tillagningstiden med hälften. • Lossa skinnet från köttet på så många ställen som det går och häll det mesta av olivoljan innanför skinnet. • Pilla sedan ner kryddblandning under skinnet. • Gnid därefter även in skinnet med lite olivolja och kryddblandning. Grillningen • Kycklingen ska tillagas indirekt i klotgrill med glöden på sidorna av grillen och kycklingen i mitten. • Värmen i grillen ska vara 120 grader. • Kycklingen är klar när innertemperaturen är 82 grader intill benet och köttsaften är klar, inte rosa! • Tillagningen tar drygt en timme. Pensla gärna kycklingen med Din favorit BBQ-sås ett par gånger under den sista kvarten av tillagningen. #2 2023 • FRITIDSMAGASINET CARAVAN SSS 35