Fritidsmagasinet Caravan 1
ANNICAS POTATISSALLAD Lasse Bornös fru Annica gör
en god potatissallad som funkar till de flesta rätter från sommargrillen. Du behöver För 4 personer • 10 kokta potatisar • 1 rött äpple • 1 grönt äpple • 1 knippe salladslök • 2 msk bostongurka • 1 dl majonnäs • 1 dl creme fraiche • 1 knivsudd cayennepeppar • Salt och peppar efter smak Gör så här TILLBEHÖR Kryddad silverlök Tunnt, skivad silverlök, blandad med finhackad persilja och sumak. Sumak är ett bär och kallas även bärsumak. Både bär och växt påminner mycket om rönn till utseendet. Sumak som krydda är malda torkade bär, med en syrlig och frisk smak med djupröd färg. Smaken påminner lite om lingonpulver eller röda vinbär, fast syrligare. Grillad spetskål Dela spetskålen i fyra delar. Grilla spetskålen 1–3 minuter på varje sida så de får färg runt om. Vänd försiktigt. Lägg åt sidan på grillen att gå på lägre värme minst 10–15 minuter till så de blir genomvarma. Har du ej förkokt spetskålen bör de ligga minst 15 minuter att steka mjuka på låg värme vid sidan på grillen. Vid servering – pensla med smält smör samt salta och peppra. 38 FRITIDSMAGASINET CARAVAN • #2 2023 • Tärna potatisen i centimeter-stora tärningar. • Skär äpplena i millimeter-stora tärningar. • Strimla salladslöken fint. • Blanda alla ingredienser och låt det gärna stå och dra i kylen ett par timmar.