Hemlagat Aktuellt, produkter, tips och intervjuer.
Hemlagat Matig och smakrik vego med Gustav Johanss
on
Hemlagat Jonas Cramby, Petter Askergren och Ai Ven
tura om livet i köket
Hemlagat Välkommen ut! Mat att servera med himlen
som tak
Hemlagat Läsning: Memoarer från livets alla kök
Hemlagat Tacos alla dagar i veckan
Nya kombos ! Tacos al la dagar i veckan Tips! Ser
vera dina grönsakstacos tillsammans med lime. 4 pers / ca 45 min 4 potatisar 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 1 msk chiliflakes 1 stort knippe mangold, grönkål eller svartkål 2 dl kyckling- eller grönsaksbuljong olivolja salt Servera med vetetortillas finriven mild getost, till exempel chevrette h ot sauce, valfri, t ex Louisiana Red hot sauce, Chipotle eller Jalapeño Grönsakstaco Acelgas y papas är namnet på en vardaglig, mexikansk så kallad guisado — gryta. Den görs på papas — potatis, och acelgas. Även om acelgas betyder mangold går det bra att göra denna guisado med i princip vilken bladgrönsak som helst. Serveras i tortilla, förstås! Den här tacon serveras med en gryta på potatis tillsammans med bladgrönsaker, som mangold, grönkål eller svartkål. 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Skär potatisen i lagom stora munsbitar, häll över lite olja och grilla mitt i ugnen cirka 45 minuter, tills de är gyllenbruna och knapriga. 3. Riv bort bladen från stjälkarna på valfria bladgrönsaker och grovhacka dem. 4. Koka upp buljong och låt bladgrönsakerna sjuda tills mjuka, ca 5 min. 5. Skiva löken tunt och stek i lite olja i en stekpanna på medelvärme. Smaka av med salt. 6. Skiva vitlök och stek den med de avrunna bladgrönsakerna. Smaka av med salt och chilipulver. 7. Blanda i de krispiga potatisarna precis före servering. Hemlagat 49
Hemlagat Baka franska klassiker