Loading...
Friluftsliv Friluftsnytt
Friluftsliv Nyfiken på...
Friluftsliv Jämtlandstriangeln
Friluftsliv Äta ute
Friluftsliv Ungt äventyr
Friluftsliv Mulle för alla
Friluftsliv Kakfest i skogen
Baka i fältugn Vill du testa att anordna en likna
nde aktivitet i din lokalavdelning? Här kommer Maggan Mitrovics och Mårten Perssons bästa råd: 1. Testa ugnen på förhand så att du vet hur den fungerar; hur varm den behöver vara innan gräddningen startar, hur man kan reglera värmen med glödande kol och brinnande stickor på locket etc. 2. Begränsa deltagarantalet, inled med en ordentlig säkerhetsgenomgång och ha en plan för hur ni ska agera om olyckan skulle vara framme. Flera stationer med eld, kokande diskvatten plus yxor och knivar innebär en del risker. 3. Ta med svetshandskar att hantera heta kärl med. 4. Dela in deltagarna i grupper med en ”kökschef” för varje station. Blanda grupperna åldersmässigt. Var inte rädda för att experimentera. Det är kul att prova och se hur fältugnen funkar och vad den kan användas till! Pizza är ett hett tips. friluftsliv#3–2021 71
Friluftsliv Landet runt
Friluftsliv Det sista ordet