Marknad 1
Hur är läget? Alessandro Granata Janne Wilhelmsso
n Sandra Sånebo Text Ulf Hjelting Alessandro Granata kommer från Sicilien och den lilla staden Riposto. Han kom till Sverige för fyra år sedan och innan dess drev Alessandro ett företag hemma i Italien som sålde produkter till restauranger. Nu har han öppnat restaurangen Cantina no3 vid Näbbtorgsgatan med postadress 3. Hur går det? – Just nu går det väldigt, väldigt bra. Vi har mycket gäster på kvällen och på lunchen. Tanken med Cantina no3 är att sälja en upplevelse med italiensk mat och vin och det konceptet ska vi fortsätta att utveckla. Vad siktar ni på framåt? – Svår fråga. Ett mål är att bli en bra vinbar med bra mat från Italien. Vi siktar på att få nöjda kunder och kunna bygga vidare på den bra start som vi fått med Cantina no3. Vad kan vi förvänta oss? – Vi garanterar bra mat med äkta italienska råvaror. Vi fortsätter som sagt att utveckla vår vinbar och att servera en bra och prisvärd lunch. Kocken är från Italien och skapar en ny lunchmeny varje dag. Vi har även á la carte kvällstid och vi kommer att göra allt för att höja oss ett snäpp över alla andra som serverar italiensk mat i Örebro. Janne Wilhelmsson drev tillsammans med brodern Johan restaurangen Bröderna i Hallen under fem år i Saluhallen. Restaurangen såldes i mars 2018. Idag finns han bland grytor och kastruller på Svampen där han utvecklar restaurangens meny. Hur går det? – Det går bra, absolut! Jag är inte van att jobba så här med buffé. Det är helt nytt för mig som tidigare enbart jobbat med tallriksbeställningar. Men det är roligt. Allt nytt är roligt. Vad siktar ni på framåt? – Vi siktar främst på att utveckla vår kvällsverksamhet på Svampen. Nu har vi bland annat en AW onsdag, torsdag och fredag där man kan ta det lugnt och äta gott ur en fyrarättersmeny. Det är lite enklare rätter, men med smak. Veganskt finns på menyn. Vad kan vi förvänta oss? – Jag kommer att jobba för att leverera en jämnare kvalitet under våra luncher. Det är lite små detaljer som fortfarande kan utvecklas men som ändå gör att vi kan fortsätta ha en ekonomisk hållbarhet i lunchen. Sedan går det bra att hyra Svampen för fester och vi har haft reggaekväll här. Playhouse kommer att spela här under våren. Mer musik kan man förvänta sig på Svampen. Sandra Sånebo äger och driver restaurangen Gastro bar & kök i Karlskoga sedan nio år. Det är på Gastro man ska hitta den där oväntade smakupplevelsen för alla sinnen där helheten under middagen är av största betydelse. Hur går det? – Det går bra. Vi har gäster här under både lunch och kväll och i vår bar. Vår after work, som vi har tisdag till fredag, är väldigt uppskattad där just fredagen brukar vara vår absolut bästa dag. Vad siktar ni på framåt? – Just nu inriktar vi oss på att bygga ut vårt dansgolv ytterligare. Och så satsar vi på kvalitet och på att bli Karlskogas naturliga vardagsrum som man besöker för att äta och dricka gott. Vad kan vi förvänta oss? – Kvalitet, service och miljö är våra ledord och dessa kommer vi fortsätta att arbeta med för att utveckla Gastro bar & kök. 62 Marknad Text Ulf Hjelting Text Ulf Hjelting