Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Jaktresan i Sverige
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnytt
Svensk Jakt Älgjakt
Svensk Jakt Medaljälgarna
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Test av kikarsikten
Svensk Jakt Inför valet
Svensk Jakt Rapphöns
Svensk Jakt Älgläget - län för län
Svensk Jakt Filmfavoriter
Svensk Jakt Duellen
Svensk Jakt Annorlunda jaktkonst
Svensk Jakt Vildsvinsjakt
Svensk Jakt Viltvård, fångst & fällor
Svensk Jakt Sett & läst
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Hälge
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Soltider
Svensk Jakt Viltsmak
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
REGIONALT Sydost 50 000 väntas besöka matmässan 7
–8 september är det åter dags för den stora matmässan, Mat 2018, i Växjö. Under två dagar skapas en nationell mötesplats i Växjö där man får uppleva, smaka, sprida och få kunskap, samt skapa debatt om hållbarhetsperspektiv. Antalet besökare förväntas bli cirka 50 000. Jägareförbundet Kronoberg kommer att ha en monter tillsammans med Ryssbygymnasiet, där temat förstås ska vara viltmat. – Målsättningen med att finnas på mässan är att vi vill sprida det positiva med viltmat, säger Nils Posse, ordförande i Jägareförbundet Kronoberg, och fortsätter: – Viltmaten är en viktig del i debatten om hållbarhet och klimatsmarta val. Samhällsdebatten kring matens ursprung, hur maten påverkar klimatet och hur maten framställs har under de senaste åren inte avtagit utan snarare tilltagit. – Viltkött är både klimatsmart och nyttigt samtidigt som djuren har levt ett bra liv. Det gör att vi ska ta alla tillfällen att marknadsföra viltköttet som den fantastiska resurs det är, till målgrupper utanför jägarkåren, säger Nils Posse. Jägareförbundet Kronoberg har även under tidigare år varit med på matmässan i Växjö och montern har varit mycket uppskattad och välbesökt. I år kommer samtliga kretsar i länet att finnas representerade i montern. Utöver att prata viltmatens fördelar blir detta också ett utmärkt tillfälle för kretsarna att berätta om sin verksamhet på det lokala planet. ANNETTE PETERSSON David Nilsson med sitt hundrade vildsvin, skjuten i ett vetefält i början av sommaren. David sköt sitt hundrade vildsvin www.facebook.com/svenskjakt 134 David Nilsson från Nybro jaktvårdskrets sköt sitt hundrade vildsvin i sommar, under en nattlig smygjakt i vetefält. David Nilsson är en ung och engagerad jägare som bland annat är ungdomsansvarig för Jägareförbundet i Kalmar län och samordnare för Nationella viltolycksrådet i sin kommun. – Min kompis Karl Sjöström och jag var ute och jagade vildsvin i vetefälten. Jag sa till Karl innan vi lämnade bilen att om jag lyckas i kväll blir det vildsvin nummer hundra för mig, säger David Nilsson. När vildsvinet ensamt väl kom ut på fältet var det inget snack, det var skjutbart. Det hundrade vildsvinet för David var en galt på 63 kilo i levandevikt. – Denna kväll minns jag lite extra då allt gick som vi ville. Och eftersom jag noggrant för anteckningar om hur mycket och vilket vilt jag skjuter så är det ingen tvekan om att det här verkligen är mitt hundrade vildsvin, säger David Nilsson. Vildsvinsjakten i spannmålsfälten är en viktig förvaltningsåtgärd och en stor hjälp för markägarna. ERICA LINDQUIST Länskommunikatör Jägareförbundet Kalmar län Nr 9 2018 SVENSK JAKT FOTO: PRIVAT
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer