Buffé 1
Johan skär ut ytterfi lén från »sadeln«. Tony hac
kar så det ryker! Lascha minglar. I glaset matlagningsvinet 2006 Guasti Clemente Cascina Boschetto Vecchio. Lokalproducerat från jord och skog råenkel start Grillad fransys ak blir perfekt till den vilda tacon. Råbiff på vilt är OK om köttet varit fryst i tre dygn, enligt Livsmedelsverket. Mats maler. Bäckenhängda hjortar. Gustav Jacob Johan Egna odlingar viktigt för helheten Ingela – Vi vill ge en känsla för helheten, säger Jacob, tredje generationen Högfeldt på Äleby. Han leder familjeföretaget och ansvarar för jakter, vilthandel, kurser och utbildningar. Pappa Johan tar hand om skog och styckning och mamma Ingela ansvarar för konferens och viltköttsförsäljning. På bilden ser vi också Gustav Lindström, kock och mathantverkare. SOTAD RÅBIFF En kaxig aptitretare. Kaprissältan och citronfräschören lyfter det vilda köttet. FÖR 4 PERSONER 200 g innanlår av hjort eller nötkalv 2 msk kapris finrivet skal av 1 citron 2 msk olivolja 2 msk finskuren gräslök 50 g manchego 8 finn crisp, flingsalt, malen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skär köttet i 2 cm breda strimlor längs med köttfi brerna. Torka av köttet med hushållspapper. Stek runt om, på alla 4 långsidor, i en torr och mycket het stekpanna ca 30 sekunder på varje sida. 2. Skär köttet i mycket små tärningar, ca 3 mm. Grovhacka kaprisen. Blanda köttet med kapris, citronskal, olivolja, gräslök, 1 krm salt och 1 krm peppar. Servera med ost i skivor och fi nn crisp. Camilla vevar korvsprutan och Ellinor fyller fj älstren. Mats, Lascha och kocken Gustav övervakar. Kul att laga tillsammans 15 B U F F É 10 • 2013 småäta direkt ur pannan! och underbart att få