Buffé 1
Buffé VAD HAR DU I DITT KYLSKÅP? Fynda i kyl och f
rys och inspireras till kvällens meny med 7 extra ...
VARDAG KORVSOPPA MED GRILLAD PAPRIKA OCH VITA BÖN
OR 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 300 g falukorv 1 stor gul lök 2 vitlöksklyftor 4 stjälkselleri 3 grillade inlagda paprikor 150 g grönkål 2 msk olivolja 1 grönsaksbuljongtärning 1 förp krossade tomater ca 400 g 1 förp stora vita bönor 380 g 1 dl finriven parmesan salt, svartpeppar surdegsbröd till servering GÖR SÅ HÄR 1. Strimla korven. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Skölj och skiva sellerin tunt. Skär paprikan i mindre bitar. Bryt grönkålen i mindre bitar och släng den hårda stammen. 2. Fräs lök, vitlök och selleri i oljan några minuter. Tillsätt paprika och korv och låt fräsa ytterligare några minuter tills korven får lite färg. Tillsätt buljongtärning, krossade tomater och 3 dl vatten. Låt koka under lock på svag värme ca 10 minuter. 3. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt tillsammans med grönkålen. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Toppa med parmesan och servera med surdegsbröd. TIPS Har stjälksellerin blad? Strimla och använd som topping. Istället för falukorv kan du använda valfri korv: allt från chorizo till grillkorv eller vegokorv funkar fint! VÄLJ SVENSKT Grönkål är i säsong under perioden juni till februari. TIPS Byt ut salladslöken mot ½ dl finskuren purjolök. Vill du göra egen remouladsås? Recept hittar du på buffe.se Istället för smör kan du använda margarin eller olja i potatismoset. Stjälkselleri över? Hacka och frys in och ta fram nästa gång du ska laga en soppa, gryta eller köttfärssås. TUNNBRÖDSRULLE MED FISKPINNAR OCH KRISPIG GURKSALLAD 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER ca 450 g fiskpinnar 4 stora tunnbröd salt, svartpeppar remouladsås och rostad lök till servering Mos 1 kg mjölig potatis 50 g smör 1 msk finrivet citronskal Gurksallad ½ gurka 3 stjälkselleri 1 finskuren salladslök 1 msk olivolja 2 tsk vinäger ev 1 tsk mortlad rosépeppar GÖR SÅ HÄR 1. Mos: Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och spar ca 1 dl av kokvattnet i kastrullen. Tillsätt smör och citronskal. Vispa snabbt ihop till ett mos. Smaka av med salt. 2. Gurksallad: Dela gurkan längsmed och kärna ur. Skär i små bitar. Skiva sellerin tunt. Blanda gurka, selleri och salladslök med olja, vinäger, 2 krm salt och ev rosépeppar. 3. Tillaga fiskpinnarna enligt anvisning på förpackningen. Värm tunnbröden och fyll med mos, fiskpinnar, gurksallad, remouladsås och rostad lök. 16 BUFFÉ #01/2023
Buffé BUFFÉ REDER UT. Att matkvittot blivit dyrare
har nog inte undgått någon. Men vilka är orsakerna?
Buffé SÖTA CITRUSTONER. Dags för hembakt! Låt säso
ngens saftiga citrusfrukter ta fi kastunden till nya ...
Buffé ENKLARE HELGLYX. Det behöver inte vara dyrt
att unna sig något extra gott till helgen – hitta idéern
Buffé ICAs EGNA SIDOR. Snacks för den stundande mu
sikfesten och allt du behöver veta om våra ICA Basic ...