Buffé 1
Buffé VAD HAR DU I DITT KYLSKÅP? Fynda i kyl och f
rys och inspireras till kvällens meny med 7 extra ...
Buffé BUFFÉ REDER UT. Att matkvittot blivit dyrare
har nog inte undgått någon. Men vilka är orsakerna?
Buffé SÖTA CITRUSTONER. Dags för hembakt! Låt säso
ngens saftiga citrusfrukter ta fi kastunden till nya ...
Buffé ENKLARE HELGLYX. Det behöver inte vara dyrt
att unna sig något extra gott till helgen – hitta idéern
HELG OSSO BUCCO PÅ REVBENSSPJÄLL 4 PERSONER / ÖVE
R 60 MIN INGREDIENSER 800 g tjocka revbensspjäll ½ dl vetemjöl 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 morötter ca 300 g rotselleri 3 msk smör eller olja 2 ½ dl vitt vin 500 g krossade tomater ½ dl färskpressad apelsinjuice 1/3 kruka timjan 1 lagerblad salt, svartpeppar Gremolata 1 citron 1 riven vitlöksklyfta 3 msk hackad persilja 3 msk olivolja 1 tsk salt och ½ tsk peppar. Koka upp och koka på svag värme med lock ca 1 ½ timme eller tills köttet lossnar från benen. GÖR SÅ HÄR 1. Dela revbensspjällen mellan benen och vänd i mjöl. Skala lök, vitlök och rotfrukter. Skiva löken och vitlöken, skär rotfrukterna i ca 2 x 2 cm stora tärningar. 2. Bryn köttet i 2 msk smör och lägg i en gryta. Fräs lök, vitlök och rotfrukter i resten av smöret och lägg i grytan med köttet. 3. Tillsätt vin, krossade tomater, apelsinjuice, timjan, lagerblad, 4. Gremolata: Riv skalet av citronen och blanda med vitlök, persilja, olja, 2 krm salt och 1 krm peppar. 5. Smaka av grytan med salt och peppar och toppa med gremolatan. Servera gärna med potatismos och en grönsallad. 33 BUFFÉ #01/2023
Buffé ICAs EGNA SIDOR. Snacks för den stundande mu
sikfesten och allt du behöver veta om våra ICA Basic ...