Buffé 1
Buffé VAD HAR DU I DITT KYLSKÅP? Fynda i kyl och f
rys och inspireras till kvällens meny med 7 extra ...
Buffé BUFFÉ REDER UT. Att matkvittot blivit dyrare
har nog inte undgått någon. Men vilka är orsakerna?
Buffé SÖTA CITRUSTONER. Dags för hembakt! Låt säso
ngens saftiga citrusfrukter ta fi kastunden till nya ...
Buffé ENKLARE HELGLYX. Det behöver inte vara dyrt
att unna sig något extra gott till helgen – hitta idéern
Buffé ICAs EGNA SIDOR. Snacks för den stundande mu
sikfesten och allt du behöver veta om våra ICA Basic ...
SOFIAS SPANING fastlagsbulle Semla plus pizza är
lika med sant! Nu tjuvstartar jag säsongen med årets godaste semmelvariant. deluxe Vill du se fl er av Sofi as spaningar? Eller letar du efter ännu mer inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. SEMMELPIZZA 6–8 BITAR / 30 MIN INGREDIENSER 1 färdig pizzadeg 400 g t ex surdegspizza 1 äggula 200 g mandelmassa ½ dl strösocker 1 äggvita ¾ dl hackad sötmandel 1 tsk mortlad kardemumma 1 ½ dl vispgrädde fl orsocker att pudra över GÖR SÅ HÄR RECEPT SOFIA NILSSON STYLING TOVE NILSSON FOTO ROLAND PERSSON TÄVLA OM BOKEN VEGANSK MATLÅDA Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Vegansk matlåda” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk med “Vegansk matlåda”. Vi behöver ditt bidrag senast 31 januari. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. När tros palsternackan ha kommit till Nordeuropa? A 1700-talet B 1600-talet C 1500-talet 2. Vad är huvudingrediensen i rätten accras de morue? A Fisk B Bönor C Kyckling 1. Sätt ugnen på 225 °C. Tryck eller kavla ut degen till en rund pizza på en bakpappersklädd plåt. 3. Vilket datum infaller matlådans dag? A 23 mars B 23 april C 23 maj Rätt svar från Buffé #12: 1. En blomma 2. En kaffedryck 3. Rosenkål Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/tavlingsvillkor Buffé #02 kommer 20–21 februari. 39 BUFFÉ #01/2023 Vispa ihop äggulan med 1 msk vatten och pensla hela pizzan. 2. Riv mandelmassan grovt. Vispa ihop mandelmassa, socker och äggvita. Bred på pizzan. Strö över mandel och kardemumma och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna lite. 3. Vispa grädden och spritsa eller klicka på pizzan. Pudra över fl orsocker. Sofia Nilsson, receptkreatör