Buffé 1
Buffé VAD HAR DU I DITT KYLSKÅP? Fynda i kyl och f
rys och inspireras till kvällens meny med 7 extra ...
Buffé BUFFÉ REDER UT. Att matkvittot blivit dyrare
har nog inte undgått någon. Men vilka är orsakerna?
Buffé SÖTA CITRUSTONER. Dags för hembakt! Låt säso
ngens saftiga citrusfrukter ta fi kastunden till nya ...
Buffé ENKLARE HELGLYX. Det behöver inte vara dyrt
att unna sig något extra gott till helgen – hitta idéern
HELG KRÄMIGA NUDLAR MED RÖD CURRY OCH KRISPIG FÄR
S 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 2 msk röd currypaste 1 burk kokosmjölk 400 ml 400 g vego- eller fläskfärs 1 riven vitlöksklyfta 2 msk riven ingefära 2–3 msk japansk soja 1 msk socker 250 g pak choi 200 g nudlar 3 finskurna salladslökar 2 msk rostade sesamfrön olja, salt GÖR SÅ HÄR 1. Fräs currypasten i 1 msk olja ca 1 minut. Tillsätt kokosmjölken och låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt. 2. Fräs färsen i 2 msk olja tills den får lite färg. Tillsätt vitlök, ingefära, soja och socker och låt koka in. 3. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Plocka bladen från pak choien och koka 1 minut, häll av. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och rör ner nudlarna i såsen. 4. Toppa nudlarna med färsen, pak choi, salladslök och sesamfrön. Servera gärna med limeklyftor. CHORIZO-LASAGNE 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 morötter 500 g färsk chorizo eller chorizofärs 500 g krossade tomater 2 tsk torkade örter t ex basilika, timjan eller rosmarin ca 12 lasagneplattor 1 dl riven ost, gärna lagrad olivolja salt, svartpeppar Ostsås 25 g smör 1 dl vetemjöl 1 liter mjölk 1 dl riven ost, gärna lagrad GÖR SÅ HÄR 1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv morötterna grovt. Gröp ur korven och hacka. Fräs chorizo i 1 msk olja ca 5 minuter tills den får lite färg. Tillsätt lök, vitlök och morot och fräs ytterligare ca 5 minuter tills löken mjuknar. 2. Tillsätt krossade tomater och örter och koka upp, låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. 3. Ostsås: Smält smöret och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Koka upp under omrörning och låt koka några minuter. Ta från värmen och rör ner ost och 1 tsk salt. 4. Sätt ugnen på 200 °C. Varva chorizosås, lasagneplattor och ostsås i en oljad form. Toppa med osten. Ställ in i mitten av ugnen 30–40 minuter eller tills lasagnen är gyllene. TIPS Servera gärna lasagnen med en grönsallad. Lasagnen går bra att laga i förväg och värma vid servering. Dessutom funkar den fint att frysa in! 29 BUFFÉ #01/2023
Buffé ICAs EGNA SIDOR. Snacks för den stundande mu
sikfesten och allt du behöver veta om våra ICA Basic ...