Buffé 1
Buffé VAD HAR DU I DITT KYLSKÅP? Fynda i kyl och f
rys och inspireras till kvällens meny med 7 extra ...
VARDAG KRYDDIG FÄRS I SALLADSBLAD MED RIS OCH CHI
LIMAJO 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 dl jasminris 4 vitlöksklyftor 1–2 röda chilifrukter 500 g kycklingfärs 3 msk fisksås 1 msk finrivet limeskal 3 msk färskpressad limejuice 4 finskurna salladslökar 1 liten isbergssallad eller 2 hjärtsallad ½ dl hackade jordnötter 1 kruka grovhackad koriander olja chilimajonnäs och limeklyftor till servering GÖR SÅ HÄR 1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. 2. Stek färs, vitlök och chili i 2 msk olja på medelvärme ca 5 minuter tills det får lite färg och färsen är genomstekt. Tillsätt fisksås, limeskal och -juice och salladslök. 3. Plocka salladsbladen. Fördela färs och ris i salladsblad och toppa med nötter, koriander och chilimajonnäs. Servera med limeklyftor. TIPS Byt ut jordnötterna mot cashewnötter. Har du fläskfärs eller vegofärs hemma? Välj det istället för kycklingfärs. Byt ut eller komplettera koriandern med hackad mynta. Välj frysta örter för ett billigare alternativ! KOM IHÅG Ju gulare lime, desto mer mogen är den! Välj gul lime i fruktdisken så är det enklare att pressa ut juicen. 17 BUFFÉ #01/2023
Buffé BUFFÉ REDER UT. Att matkvittot blivit dyrare
har nog inte undgått någon. Men vilka är orsakerna?
Buffé SÖTA CITRUSTONER. Dags för hembakt! Låt säso
ngens saftiga citrusfrukter ta fi kastunden till nya ...
Buffé ENKLARE HELGLYX. Det behöver inte vara dyrt
att unna sig något extra gott till helgen – hitta idéern
Buffé ICAs EGNA SIDOR. Snacks för den stundande mu
sikfesten och allt du behöver veta om våra ICA Basic ...