Loading...
Buffé 1
Buffé VAD HAR DU I DITT KYLSKÅP? Fynda i kyl och f
rys och inspireras till kvällens meny med 7 extra ...
Buffé BUFFÉ REDER UT. Att matkvittot blivit dyrare
har nog inte undgått någon. Men vilka är orsakerna?
Buffé SÖTA CITRUSTONER. Dags för hembakt! Låt säso
ngens saftiga citrusfrukter ta fi kastunden till nya ...
SÖTT APELSIN- OCH OLIVOLJEKAKA 10 BITAR / ÖVER 60
MIN INGREDIENSER GÖR SÅ HÄR 3 stora ägg 2 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 2 ½ dl vetemjöl 2 ½ dl mandelmjöl 1 tsk bakpulver 2 krm salt 2 ½ dl mild olivolja 2 msk fi nrivet apelsinskal ev 2 msk amaretto Glasyr 3 dl fl orsocker ca 3 msk färskpressad apelsinjuice 1 msk fi nrivet apelsinskal 1. Sätt ugnen på 200 °C. Vispa ägg, socker och vaniljsocker fl uffi gt. Blanda vetemjöl, mandelmjöl, bakpulver och salt. Vänd ner i äggvispet. Rör ner olivolja, lite i taget, och blanda ner apelsinskal och ev amaretto. 2. Häll i en oljad brödform. Grädda i nedre delen av ugnen 30 minuter. Sänk temperaturen till 175 °C och låt stå ytterligare 20–30 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar. Låt svalna. 3. Glasyr: Rör ihop fl orsocker och apelsinjuice. Bred på den kalla kakan. Toppa med apelsinskal. 25 BUFFÉ #01/2023
Buffé ENKLARE HELGLYX. Det behöver inte vara dyrt
att unna sig något extra gott till helgen – hitta idéern
Buffé ICAs EGNA SIDOR. Snacks för den stundande mu
sikfesten och allt du behöver veta om våra ICA Basic ...