Magasinet Omsorg 1
SVAMPSOPPA DU BEHÖVER: 1,5 kilo champinjoner 3 st
gul lök 5 msk smör 3 dl vitt vin 1 l grädde 1 l mjölk 3 msk flytande svampbuljong 2 1/2 dl hackad persilja salt och peppar efter smak! GÖR SÅ HÄR: Gör rent svampen. Skala och hacka löken. Stek svampen i kastrull med olja, tillsätt den hackade löken. När vätskan kokat in i svampen, öka värmen och lägg i smör. Låt löken bli mjuk och häll sedan på vinet och låt det koka in något. Blanda ner grädde, mjölk och buljong. Låt det koka ca 5 minuter. Mixa soppan slät tillsammans med persiljan. Smaka av med salt och peppar. KRISPIGA BRÖDKRUTONGER Ca 1 st ljust bröd 1 dl olja 1 knippe persilja GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 150 grader. Skiva ner brödet i kuber i 1 * 1 cm stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Häll över olja och den hackade persiljan. Rosta krutongerna i ugnen i ca 5 – 10 min tills de har fått en fin färg och är krispiga. Magasinet Omsorg 23 Förrätt