Marknad 1
à la carte guiden INGEBORGS RESTAURANG & BAR På I
ngeborgs Restaurang & Bar är det viktigt att gästerna får en speciell upplevelse när man kommer för att äta à la carte. Smak, doft, atmosfär och inte minst service är en viktig del av denna upplevelse. Mycket av atmosfären kommer gratis i den gamla klassiska cafélokalen som nu har några år på nacken som restaurang. Smak och doft kommer från genuint hantverk i köket. – Vi jobbar med en ganska liten meny, men istället för många rätter lägger kockarna ned desto mer arbete och kärlek på varje maträtt, konstaterar Tim Wallbom som tog över som restaurangchef i slutet av sommaren tillsammans med barchefen Jonathan Gustafsson. På menyn finns ätter med en del lokalt producerade råvaror, men det är inte där huvudsatsningen ligger. – Vi vill ha vad man kan kalla enkla, klassiska, rätter på menyn, men vi vill göra det på vårt eget sätt. Som ett exempel kan man ta vår Råbiff som vi serverar med Dijonmajonäs istället för senap, och äggulan har vi gravat och rivit över biffen istället ör att ha ett rått ägg. Detta serverar vi med torkade rödbetor. Vi har oerhört kreativa kockar som är måna om att maten ska vara perfekt varje gång, berättar Tim Wallbom. Köket och maten delar rampljuset med baren på Ingeborgs, där man skaffat sig ett helt eget oncept med en temabaserad drinkmeny som byts ut varannan månad. Det första temat var Örebro, där man både lyckades gestalta det före detta skivbolaget Burning Hearts som stadsbranden i mars 1854. Under andra veckan i mars var temat skådespelaren Arnold Schwarzenegger, där man lånat inspiration från både filmtitla , repliker och Arnolds österrikiska ursprung. Till den sistnämnda, Hot Buttered Krapfen, lånade man inspiration från ett bakverk. – Att vi har teman för vår drinkmeny innebär också att vi serverar drinkarna med en tillhörande historia. Det gör att gästen får mycket mer än en god drink, vilket har visat sig vara väldigt populärt, konstaterar Tim Wallbom. Engelbrektsgatan 20, 019-27 27 12, www.ingeborgsiorebro.se Vill ni ge nya kunder möjligheten att upptäcka er? Då finns det plats ör er här! RESTAURANG MII SOO Direktöversatt innebär Mii Soo riskonst och vårt mål är att även servera mat som kan återspegla detta. Vår ambition är att leverera en härlig fusion av olika smaker från Sydostasien. Den mat vi serverar är främst inspirerad av det malaysiska köket. Detta innebär att maten har en malaysisk touch samtidigt som den har influenser från både Kina och Indien. En kulinarisk pärla i Örebro. Stortorget 16. Tel: 070-791 69 26 www.miisoo.se MR MARCUS Mr Marcus har förgyllt och berikat många festliga tillfällen i vår region de senaste 20 åren för såväl privatpersoner (bröllop, födelsedagar och andra sammankomster) som företagsfester (invigningar, jubiléer och grymma fester). Mr Marcus har stor erfarenhet och erbjuder dig festmat utöver det vanliga i tre-rätters menyer och trevliga buffée . Ring gärna och konferera med 20 års erfarenhet. Våga ring 12 27 00! Marcus. Mr Marcus, 019 - 12 27 00 Kontakta 019-10 84 90 saljorebro@hkm.se