Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 AV TONY WALLIN ller potatis. Här ^ r
ätter för 4 olika tillfällen, BORGHOLMARE FOR 6 PERSONER 4 hårdkokta ägg 2 burkar ansjovisfilé ä 125 g 1 kokt potatis 2 äggulor 2 msk finhackad gräslök 2 msk finhackad persilja 2 msk hackade rödbetor 2 msk kapris 2 msk smör til l stekning 4 skivo r vit t bröd 4 äggulor til l garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och hacka de kokta äggen och ansjovisen. Mosa potatisen. Blanda med 2 äggulor, gräslök, persilja, rödbetor och kapris. Forma fyra "råbiffar". 2. Rosta eller smörstek brödskivorna. Fördela "råbiffarna" på dessa. Saltstänkt lyxmAcka Här får du några tips från ICA Provkök på VARDAGSrätter som är lättlagade, näringsriktiga och som inte kostar mer än 15 kronor per portion! Provköket rekommenderar att välja ICA-handlarnas egna märkesvaror. MANDAG: Quichc med tomat och bacon (4 port.) Garnera med en äggula. 3. Salladsblad och små saltgurkor samt ett glas svalt öl passar bra till denna saltstänkta toast. Den kan serveras som såväl förrätt som en lite lyxigare kvällssmörgås framför teven. Sätt ugnen på 200°C. Hacka ihop 3 dl vetemjöl, 1 krm salt, 150 g margarin och 3 msk vatten. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ kallt 10 minuter. Picka botten, förgrädda 10 minuter. Strimla 4 baconskivor och 1 purjolök. Skiva 4 tomater. Fräs bacon och purjo i en panna. Fyll blandningen i pajskalet. Strö ca 2 dl riven ost över. Vispa ihop 4 ägg, 4 dl mjölk, 1 krm timjan, salt och peppar. Häll över äggstanningen. Lägg på tomatskivorna. Grädda i ca 30 minuter. Strö över hackad persilja. Servera med sallad. TISDAG: Makarofisoppa (4 port.) SPANSK OMELETT FÖR 2 PERSONER 4-5 ägg 1 msk vatten elle r ö l 1 tsk salt et t par droppar tabasc o 1 gu l lök 3 kokta potatisar 1 msk smör 2 msk hackad gräslök GÖR SÅ HÄR: 1. Vispa samman gen, vattnet eller ölet och krydda 2. Skala och grovhacka löken. Solgul t semesterminn e Skala och dela potatisarna i 1-2 cm stora bitar. 3. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs lök och potatis en kort stund på hög värme. 4. Häll över äggsmeten. Rör sakta tills smeten börjar få fastare konsistens. Sänk värmen. 5. När omelettens botten fått fin färg är det dags för konststycket att vända: Ta en stor tallrik. Lägg den över stekpannan. Vänd stekpannan upp och ned så att omeletten hamnar på tallriken. Låt den sedan glida ner i stekpannan. Stek en stund till på andra sidan. Garnegräslök. Skala och hacka 1 gul lök. Fräs den i lite matfett några minuter i en gryta. Skär 6 stora tomater i stora bitar. Tillsätt tomathack, 1 dl snäckmakaroner, 1 tsk basilika och 1 liter grönsaksbuljong på tärning. Låt soppan koka ca 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev mer basilika. ONSDAG: Gratäng med rökt fisk (4 port.) Rensa 2 rökta makrillar skinn- och benfria. Lägg filéerna i en smord ugnssäker form. Strö över lite svartpeppar. Hacka V2 knippa dill och V2 knippa gräslök. Strö det över fisken. Vispa 1 äggvita till vitt skum. Rör ner 3 msk majonnäs. Fördela det över fisken. Gratinera i 250°C, 5-10 minuter. Servera med skivad gurka, tomater och potatismos. Falu-stroganoflf (4 port.) Skala och hacka 2 gula lökar. Fräs i lite matfett. Strimla 500 g falukorv, gärna mager sort. Låt korven fräsa med. Strö över 1 msk vetemjöl. Rör om. Krydda med 4 msk tomatpuré, 2 tsk fransk senap och 3 dl gräddfil. Rör om och låt grytan koka på svag värme ca 5 minuter. Salta och peppra. Strö hackad persilja över. Servera med nudlar och en blandad grönsallad med citrondressing. Mexilwgprjta (4 port.) Skär 1 kg högrev i stora portionsbitar. Smält V2 msk margarin i en stekgryta. Bryn köttet runt om. Salta och peppra. Tillsätt 1 dl rött vin, 1 dl buljong av tärning, 1 burk krossade tomater, 1 msk kummin, V2 tsk chilipulver, 2 lagerblad och 2 hela vitlöksklyftor. Koka under lock ca 40 minuter. Skala under tiden 10-15 små lökar. Tillsätt dem och låt grytan koka ca 15 minuter till. Servera grytan med grovt lantbröd och ev ris. Av Birgitta Rasmusson, chef för ICA Provkök
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32