Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4 En festlig tår) norlunda form re Stef
an Torsl till ICA Kundkj leum. Sju njlKottnar är grunden till Buffétårtan. De har fått form av LP-konvolut, CDskiva och bok men man kan givetvis även göra en "vanlig" ftårta, rund eller fyrkantig. Det är då lagom med fyra bottnar. Torstensson och Tony Wallin oto: Pepe Nilsson Buffétårtan görs med fördel en dag före den ska serveras. Nötbottnarna blir godare om de får safta Igenom. Garneringen bör dock vänta tills strax före tårtan ska ätas. * 1 BUFFÉTÅRTAN FÖ R 15-2 0 PERSONE R 300 g hasselnötter 1 kg mandelmassa 2 Vi dl strösocker 2 dl äggvita, ca 6 äggvitor 1 liter vispgrädde 5 dl vanilj kräm (det går bra att använda snabbmarsän ed ) 100 g mörk blockchoklad kako att pudra med frukter och bär till garnering, t ex jordgubbar kiwi och physalis GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Lägg nötterna på en ugnsplåt. Rosta i ugnen tills skalen lossnar. Ruska på plåten några gånger. 3. Låt nötterna svalna något. Gnugga dem mellan handflatorna så att alla skaldelar försvinner. Hacka nötterna, helst i en matberedare. Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida. 4. Rör ut mandelmassan med sockret och äggvitan till en slät smet. Tillsätt 200 g av de hackade hasselnötterna. 5. Rita bottnarnas form på separata bakplåtspapper. Vi har använt konvolutet till en LP-skiva som mall till de två undre bottnarna, till de två mellanbottnarna har vi använt oss av en kvadratisk bok med sidan 20 cm, och de tre översta bottnarna har fatt formen av en CD-skiva. Låt fantasin styra. 6. Stryk ut nötmassan tunt (ca 4 mm) enligt mallen på smörpappret. Försök att få massan så jämn som möjligt. 7. Sänk ugnsvärmen till 175°. 8. Grädda bottnarna 5-7 minuter, i omgångar. De ska få fin brun färg. 9. Låt svalna något. Vänd sedan bottnarna upp och ner. Dra försiktigt av bakplåts-pappret. Låt svalna helt. 10. Vispa grädden. Gör vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen. Blanda 6 dl av den vispade grädden med vaniljkrämen. 11. Smält blockchokladen över vattenbad. Rör då och då. Stryk ut ett millimetertunt lager på bakplåtspapper. Låt stelna något. 12. Skär sedan ut rutor. Ställ i kylen att stelna. Lossa bitarna från pappret. Eller gör en spritsstrut av bakplåtspapper och spritsa mönster. Gör sedan som med plattorna.
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32