Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 Av Lars och Berit Paulsson Fläskfilé
och paprika i timjansås är en riktig pärla i skördetid. Var generös med både paprika och timjan - det går inte att få för mycket av. Men slarva inte med att fräsa paprikan ordentligt i olja, annars blir inte smaken lika mild och fin. Till dessert bjuder vi på höstens päron under ett chokladmarängtäcke. Lättlagat och gott! FLASKFILE 1 SKÖRDETID FÖR 4 PERSONE R 500 g fläskfilé 3 paprikor i olika färg 2 vitlöksklyftor, eller 1 gul lök 2 msk olivolja 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 Vi dl köttbuljong 2 dl créme fraiche 1 kruka färsk timjan eller 2 tsk torkad timjan + hackad persilja Vi—1 krm kajennpeppar 1 dl riven lagrad ost GÖ R SÅ HÄR : 1. Skär fläskfilén i skivor. 2. Kärna ur paprikorna. Skär dem i tärningar. Skala och hacka löken. 3. Bryn först köttet på båda sidor i lite olja i en stekpanna. Salta och peppra. Ta upp det. 4. Fräs paprika och lök i olja under omrörning i en traktörpanna eller gryta. 5. Rör i buljong, créme fraiche, hackad timjan och kajennpeppar. Lägg i köttet. 6. Låt allt koka i några minuter. Rör ner osten. 7. Servera med nykokt pasta, t ex tagliatelle. PÄRON MED MARÄNG 4 PERSONER 4 päron 2 dl vatten 1 tsk pressad citron 1/2 dl socker MARÄNG : 2 äggvitor V2 krm salt 1 dl socker 50 g mörk blockchoklad Vt msk kakao GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 175°. 2. Skala, kärna ur och dela päronen i bitar. 3. Koka upp vatten, citronsaft och socker. Lägg i päronen och koka dem några minuter, beroende på hur hårda de är. 4. Ta upp och låt päronen rinna av. Lägg dem i 4 ugnssäkra portionsformar eller i en stor form. 5. Vispa vitorna med saltet till hårt skum. Vispa i sockret, lite i taget. Hacka chokladen och vänd ner den i marängsmeten. 6. Klicka marängen över päronen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. 7. Låt desserten svalna något, sikta över kakao. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32