Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 KOCKLANDSLAGET BJUDER PÅ BUFFÉ LÖKOC
H OSTPAJ FÖ R 10 PERSONER (BUFFÉ ) 3 dl vetemjöl Vi tsk salt 150 g smör 2 msk vatten LÖK - OC H OSTFYLLNING : 3 gula lökar 3-4 stjälkar selleri 1 msk smör till stekning Vi dl vitvinsvinäger 4 dl vispgrädde 2 Vi dl riven ost 1 msk hackad persilja Vi krm kajennpeppar salt, vitpeppar 2 ä g g GÖ R SÅ HÄR : 1. Hacka samman mjöl, salt och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och knåda hastigt ihop till en deg. Det är en fördel att göra det i matberedare. Låt degen vila i kylen. 2. Skala och hacka löken och sellerin i små tärningar. Fräs dessa mjuka i smör i en kastrull. Tillsätt vinägern och koka tills nästan all vätska försvunnit. 3. Häll på grädden, koka en kort stund. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt osten och persiljan. Krydda. Låt svalna. Rör ner äggen. 4. Sätt ugnen på 200°. 5. Kavla ut och klä en paj form med degen. Tryck upp kanterna ordentligt. Nagga botten. Låt vila 15 minuter i kylen. 6. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. 7. Häll i fyllningen och grädda 1 20-25 minuter. Låt svalna. Skär pajen i tårtbitar. 8. Pajen passar också utmärkt att servera som en enklare kvällsrätt med en grönsallad. SALAMI & FÄNKÅLSSALLAD FÖ R 10 PERSONE R (BUFFÉ ) 300 g smal salami FÄNKÅLSSALLAD : 2 Vi dl finstrimlad fänkål 1V4 dl finstrimlad rödlök 2 msk olivolja 1 tsk nypressad citronsaft 1 tsk mild vinäger salt, peppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Skär korven i skivor. 2. Blanda ingredienserna till fan-' kålssalladen. Klicka salladen på korvskivorna. Din buffé behöver inte i n nehålla all a dessa läcker en - buffén kommer ändå at t MARINERADE KYCKLINGSPETT FÖ R 10 PERSONF.R (BUF1K 800 g benfritt kycklingkött M ÄMNAD : 3 msk finhackad vitlök Vi dl finhackad purjolök Vi .dl finhackad färsjk mynta finhackad färsk basilika dl olja \/A dl brun farin dl sojasås dl nypressad linesaft IÖRSÅ HÄR : [l. Skär kyckling eller strimlor. Tr 2. Blanda samtli till marinaden. ttet i bitar å spetten, ingredienser gg i spetten. Marinera i minst|30 minuter. 3. Sätt ugnen på*125°. 4. Ugnsstek spetten i ca 30 miMARINERADE GRÖNSAKER FÖ R lJpERSONE R (BUFFÉ ) 2 gula squash (zucchini) 2 gröna squash (zucchini) 2 äggplantor (aubergine) Tja till pensling baguette »ING: lalottenlökar löksklyftor olivolja isk balsamvinäger peppar körvel och dragon GÖ R SÅ HÄR : 1. Skär grönsakerna i cm-tjocka skivor. Pensla dem med olja. Grilla dem i het grillpanna eller stekpanna. Hacka i småbitar. 2. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda med olja, vinäger och kryddor. 3. Blanda grönsakerna med dressingen. Låt svalna. 4. Skär brödet i skivor. Klicka på grönsaksröran. GRAVAD LAX MED INGEFÄRA FÖ R 10 PERSONE R (BUFFÉ ) 500 g tunt skivad gravlax INGEFÄRSSÅS : 2 Vi dl majonnäs 2 msk worcestersås 2 msk kapris
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32