Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 Foto: Pepe Nilsson 3uffén består av
många """"•läckra munsbitar med pajen och kesellatår tan som de mer mättande inslagen. Alla rätter kan med fördelHH BAGUETTE MED GRÖN SALSA FÖ R 10 PERSONE R (BUFFÉ ) 1 baguette 2 vitlöksklyftor 2-3 msk olivolja tomatskivor till garnering GRÖ N SALSA: 1-2 knippen persilja, ca 150 g 1 vitlöksklyfta 2 sch a lott en lökar, ca 50 g 2 saltgurkor, ca 50 g IV2 msk kapris 2 msk finrivet vitt bröd 2 msk balsamvinäger V2 tsk salt peppar 2V2 dl olivolja GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 250°. 2. Börja med salsan: Skölj persiljan, låt den rinna av. Ta av stjälkarna. 3. Hacka persiljan ytterst fint. Skala och finhacka vitlöken och schalottenlöken. Hacka gurkan och kaprisen. Eller mixa allt. 4. Blanda detta med rivebröd och vinäger. Krydda. Vispa ner olivoljan. 5. Skiva brödet. Skala och pressa vitlöken. Blanda med oljan. 6. Pensla bröden med vitlöksoljan. Rosta i ugnen. Låt svalna. 7. Bred på ett lager grön salsa och garnera med tomatskivor. ev 2 msk finhackad färsk koriander 1 msk farskriven ingefära 1 msk chilisås 1 msk färskpressad limesaft 1 tsk finrivet apelsinskal % tsk salt GÖ R SÅ HÄR : 1. Blanda ingredienserna till ingefars m ajonnäsen. 2. Gör rullar på samma sätt som ostfyllda parmaskinkan. Garnera med koriander eller kapris. 3. Laxen kan också skäras i små bitar som läggs på skivor av lime eller citron med en såsklick på. PARMARUIXAR MED OST FÖ R 10 PERSONE R (BUFEÉ ) Buffé 250 g tunt skivad parmaskinka V2 smal baguette OSTFYLLNING : V2 dl majonnäs IV2 dl grovriven cheddarost 3 l A dl finhackad salladslök A dl fintämad röd paprika 1 msk dijonsenap GÖ R SÅ HÄR : 1. Lägg ut ett ark aluminiumfolie, 30x40 cm. Täck det med skinkskivor som ligger omlott. 2. Blanda ingredienserna till ostfyllningen. Stryk blandningen tunt över hälften av skinkan. 3. Rulla ihop som en rulltårta. 4. Ta bort folien. Lägg i frysen 30 minuter. Skär sedan i IV2 cm höga rullar. 5. Skiva baguetten. Ställ rullarna på brödbitarna. MOZZAREIXA MED OLIVRÖRA FÖ R 10 PERSONE R (BUFFÉ ) 300 g mozzarellaost 10 pumpernickelskivor OLIVRÖRA : 60 g gröna urkärnade oliver 1 ansjovisfilé 1 tsk kapris 1-2 krm målen anis 1-2 msk nypressad citronsaft 4 msk olivolja salt, peppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Skär osten i cm-tjocka skivor som passar bröden. 2. Finhacka oliver, ansjovis och kapris. Blanda med resten av ingredienserna. 3. Klicka lite olivröra på ostskivorna, som placeras på bröden. ICESELLATÅRTA MED LÖJROM FÖ R 10 PERSONE R (BUFFÉ ) 75 g smör 200 g mörk kavring 4 gelatinblad 250 g kesella gourmet 3 dl créme fraiche 200 g löjrom eller ishavsrom 1 dl finhackad rödlök 2 tsk hackad gräslök GÖ R SÅ HÄR : 1. Smält smöret. Mixa tillsammans med kavringen, helst i en matberedare. 2. Tryck ut massan i en 24 cm form med löstagbar kant. 3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda kesellan och créme fraichen. 4. Smält gelatinet på svag värme. Tillsätt det droppvis under omrörning i kesellan. 5. Rör ner rommen och rödlöken. Fördela kesellamassan på kavringsbottnen. Ställ kallt. 6. Garnera med gräslöken och ev lite extra rom vid serveringen.
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32