Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 Gott till Av Tony Wallin och Pepe Ni
lsson LINGONGELE TIL L CA 1 LITE R GELÉ 1 kg lingon 3 dl vatten 10 enbär 9 dl socker/liter saft pektin GÖ R SÅ HÄR : 1. Rensa och skölj bären. 2. Koka upp vattnet. Lägg i lingon och enbär. Koka på svag värme i 10 minuter. 3. Häll massan i en silställning, eller finmaskig sil men då kan geléet bli lite oklart. Låt självrinna i ca 30 minuter. Mät upp mängden saft. 4. Koka saften i 5 minuter. Rör ner sockret. Koka i 15-20 minuter, rör då och då. Tillsätt pektinet enligt anvisning på förpackningen. 5. Häll upp geléet i väl rengjorda glasburkar, sätt på tättslutande lock. ÄPPEL- OCH BLÅBÄRSCHUTNEY TIL L C A H/2 LITE R CHUTNE Y 1 kg äpplen 2 gula lökar 4 dl blåbär lVi-2 msk ren ättika (24 %) 2 dl vatten 2 dl socker V2 msk salt V2-I tsk krossad kryddpeppar V2-I msk riven ingefära 1 bit kanel GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar. Skala och hacka löken. 2. Blanda detta med resten av ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. 3. Koka på svag värme i 25-30 minuter. Rör då och då. Låt svalna. 4. Häll upp chutneyn i väl rengjorda burkar. Ställ kallt. Klar efter en vecka. Av Tony Wallin Läcker På hösten är det en fröjcfatliérha sk%gejv4om skafferi. Här låter vi nyskjutet viltkött samsas med smaker av färska kantareller och lingongeié. VILTGRYTA MED FÄRSKA KANTARELLER FÖ R 4 PERSONE R 1V2 kg hjort- eller annat viltkött med ben 100 g rimmat fläsk 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 2 dl vatten + 1 köttbuljongtärning 3 % dl rött vin 5 enbär 1 lagerblad 1 liter rensade kantareller, ca 250 g 1-2 tsk salt smör 12-15 schalottenlökar maizena till redning finhackad persilja GÖ R SÅ HÄR : 1. Skär köttet i grytbitar. Strimla fläsket. 2. Bryn fläskstrimlorna. Lägg i en gryta. 3. Bryn köttet runt om. Salta och peppra. Lägg över i grytan. Bryn även köttbenen och lägg i grytan. 4. Tillsätt vatten, buljongtärning och vin. Lägg i enbär och lagerblad. Koka upp, sjud sedan försiktigt utan lock i 1-2 timmar, tills köttet känns mört. 5. Skär kantarellerna i bitar. Fräs dem i smör tills all vätska kokat bort. Salta. Ta upp. 6. Skala lökarna. Bryn dem runt om. 7. Tillsätt löken och svampen när ca 15 minuter återstår av koktiden. Smaka av med ev mer salt och peppar. 8. Ta upp köttbenen och lagerbladet. Red med maizena utrört i lite vatten om skyn känns tunn. 9. Servera med pressad potatis och gelé eller chutney (se recept bredvid). Strö över lite finhackad persilja.
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32