Omtanke 1
RECEPT Grilltider! RECEPT & FOTO: ARLA.SE Grillad
dubbel cheeseburgare med F aprikosketchupyra portioner Hamburgare 600 g högrevsfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 4 skivor Castello Burger Blue 4 skivor Castello Burger Cheddar 2 skivade tomater 4 hamburgerbröd 2 skivade tomater Aprikosketchup: 2 schalottenlökar 4 aprikoser 1 msk Arla® Smör-&rapsolja 1 dl chilisås 1 tsk vitvinsvinäger 1 msk honung ½ tsk salt 1 krm svartpeppar Gör så här: Börja med aprikosketchupen. Skala och hacka löken. Kärna ur aprikoserna och klyfta dem. Fräs lök och aprikoser i en kastrull med smör-&rapsolja ca 3 min. Häll på chilisås, vinäger och honung. Låt koka ihop ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Forma 4 stora burgare av färsen, salta och peppra. Grilla dem ca 2 min på varje sida. Ta burgarna från grillen och lägg på ostskivorna. Dela bröden och grilla snittytan. Lägg ihop burgarna med tomatskivor och aprikosketchup. Tips: Om du inte har färska aprikoser kan du använda torkade. Ta då dubbla mängden aprikoser. 58 | www.ssil.se Baconsmör med F tomat och timjanyra portioner Ingredienser 65 g bacon 2 schalottenlökar 100 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat 1 tsk tomatpuré 1 msk hackad färsk timjan 1 krm salt ½ krm peppar Gör så här: Skala och finhacka löken. Finhacka baconet. Fräs allt i lite av smöret ca 5 min. Låt svalna och mixa med resten av smöret, tomatpuré och timjan. Salta och peppra. Forma smöret till en rulle i smörpapper. Låt stelna i kyl ca 1 tim.