Omtanke 1
RECEPT Klassiker i höstmörkret Flygande Jakob – e
n klassiker som älskas av många! Kyckling, bananer och jordnötter i en oslagbar kombination. Och så lite julinspirerad cheesecake. AV : HENRIK FITINGHOFF KÄLLA : ARLA Foto: Arla.se Dessa recept och många andra hittar du på arla.se. Blue Cheesecake med pepparkaksbotten 10 bitar 10 digestivekex 10 pepparkakor 75 g smör Foto: Arla.se Flygande Jakob 4 port. 1 grillad kyckling 3 dl Kelda mellangrädde 1 dl chilisås 1 dl jordnötter 2 bananer Sätt ugnen på 225°. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Skala och dela bananerna på längden. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg bananerna ovanpå. Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred det över. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Tag ut kycklingen och strö över jordnötterna. Servera med kokt ris och en sallad. 62 | www.ssil.se Fyllning: 3 dl vispgrädde 3 äggulor 150 g färskost naturell 0,5 dl florsocker 1 äggvita 150 g Castello Blue 2 fasta päron 100 g hasselnötter 0,5 dl crema balsamico Mixa kex och pepparkakor till smulor. Smält smöret och mixa ihop med smulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 30 min. Vispa grädden lätt. Vispa ihop äggulor, färskost och florsocker. Vispa upp äggvitan. Mosa osten och rör ner i äggsmeten. Vänd ner grädde och äggvita. Häll smeten i formen och låt stå i frys minst 6 tim. Svarva päronen i en grönsakssvarv eller skär i mycket tunna strimlor. Rosta hasselnötterna i en torr varm stekpanna. Ta ut cheesecaken ur frysen och låt stå i kyl ca 1 tim. Servera med päronstrimlor, hasselnötter och balsamicokräm.