Månadens skörd mars 1
Smörrebröd med picklad kålrabbi och chèvrekräm 4
SMÖRREBRÖD | TID: ÖVER 60 MINUTER MEDEL | CA 27:-/PORTION Picklad kålrabbi ½ dl ättiksprit (12 %) 1 dl strösocker 1 ½ dl vatten 2 krm salt 2 rosmarinkvistar 1 kålrabbi (à ca 200 g) 10 sockerärtor Ta smörrebröden till nästa nivå med hembakat danskt rågbröd. Recept finns på ica.se! ca 150 g chèvre 1 dl smetana salt och svartpeppar 4 skivor grovt, mörkt bröd, gärna danskt rågbröd 1 förp (à 100 g) krasse 1. Picklad kålrabbi: Koka upp ättika, socker, vatten, salt och rosmarinkvistar. 2. Skala och skiva kålrabbin i tunna skivor, gärna på en mandolin. 3. Lägg kålrabbiskivorna i ättikslagen och koka upp. Låt det svalna och ställ i kylen minst 8 timmar. 4. Strimla sockerärtorna fint. Skär bort kanterna på osten och mosa den tillsammans med smetana, smaksätt med salt och peppar. 5. Låt kålrabbin rinna av ordentligt i ett durkslag. Täck brödskivorna med skivor av kålrabbin. Lägg strimlade sockerärtor ovanpå. Lägg på chèvrekräm och garnera med krasse. Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx PORTIONER: X | TID: ÖVER XX MINUTER | XXXXXX | CA XX:-/PORTION Xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxxx 1. Xxxxxxx. 2. Xxxxxxx: Xxxxxxx. 3. Xxxxxxx. 4. Xxxxxxx. 5. Xxxxxxx: Xxxxxxx. 6. Xxxxxxx. Xxxxx. MÅNADENS SKÖRD NR 02/2024 15 cirka 80 gram grönsaker per portion cirka XXX gram grönsaker per portion