Månadens skörd mars 1
SMYGSTARTA GRILLEN Med påsken runt hörnet smygsta
rtar vi grillsäsongen. Vi tänkte passa på att göra en matig sallad med den tidiga vårskörden, en av våra favoriter från ica.se är denna krämiga potatissallad med rädisor, persilja och purjolök. Passar perfekt till den grillade kålen, laxen eller kycklingen! Maxat med Sara En bok fullmatad med inspiration och recept som förenklar vardagen och hjälper dig ta smarta beslut. Sara Ask visar hur du får ut maximalt med smak och nyttigheter ur råvarorna, hur rester kan bli något nytt och hur mycket lite pengar kan ge! En grön blandfärs ICAs nya färs är för dig som vill fortsätta äta gott men samtidigt växtbaserat. Med 70 procent nötfärs och 30 procent ärtor får du en blandfärs som passar utmärkt att rulla till bullar, göra till biffar, fylla kåldolmen eller ha i bolognesen. Smaklig spis! Bröd med Sébastien Sébastien Boudet skrev brödblogg i flera år och har haft surdegsbageri på Söder. Idag håller han i utbildningar och hans senaste tillskott bland hans kokböcker är Mjöl. Hej Sébastien, vad är nyckeln till det bästa brödet? – Kvaliteten på mjölet är allt. Vilket spannmål, vilken odling och lantbrukaren bakom det. Jag gillar bra råvaror. Det är grunden till kärleksfull matlagning. När det gäller bröd är kvaliteten på mjölet lika viktigt som druvan i vin. I Mjöl pratar jag mycket om det och går tillbaka till ursprunget av mjöl. Spannmål är en råvara som tagit hela samhället framåt och bröd är något som funnits i alla tider. Om du bara fick baka ett bröd för resten av ditt liv, vilket hade det varit då? – Det kommer aldrig hända! För med ett och samma spannmål eller mjöl, kan jag mala och baka på flera olika sätt. Mera mjöl Vad krävs för att du ska öppna den här boken? 40 recept på bröd? Sébastien Boudets bästa baktips? Eller vackra bilder på bröd? Ja, här i hittar du alla delar. Perfekt till mjölfantasten och brödbakaren! MÅNADENS SKÖRD NR 02/2024 5 En surdeg är till exempel levande, så även om jag bakade på samma surdeg varje dag skulle brödet både smaka och bli olika. Allt omkring som temperatur, jästid och miljö påverkar resultatet. Bli bra på bönor Frågar du Jenny Damberg är Ärtor, bönor & linser världens bästa mat. De är goda, mångsidiga, näringstäta och bra för klimatet. Tycker du att det känns krångligt med baljväxter i köket, är detta kokboken för dig. Dags att bli bra, eller bäst, på bönor! • FOTO: ROLAND PERSSON