Månadens skörd mars 1
Påskbakelse med vaniljmascarpone, kiwi och jordgu
bbar PORTIONER: 4 | TID: UNDER 30 MINUTER ENKEL | CA 15:-/PORTION ½ förp (á 250 g) mascarpone 1 tsk vaniljsocker 1 gul kiwi 6 jordgubbar ½ förp (à 350 g) färdig sockerkaka eller motsvarande mängd hembakt 1. Vispa mascarponen fast tillsammans med vaniljsockret. 2. Skala och skiva kiwin tunt. 3. Dela jordgubbarna i halvor. 4. Skär sockerkakan i 4 lika stora skivor på längden. 5. Fördela mascarponen på sockerkaksskivorna. Toppa med kiwi och jordgubbar. Påskbakelse med dulce de leche och bär PORTIONER: 4 | TID: UNDER 15 MINUTER ENKEL | CA 17:-/PORTION ½ förp (à 350 g) färdig sockerkaka eller motsvarande mängd hembakt ¾ dl dulce de leche ca 3 dl färska bär, t. ex. hallon, blåbär och vinbär mynta till garnering 1. Skär sockerkakan i 4 lika stora skivor på längden. 2. Bred dulce de leche på skivorna. 3. Fördela bär ovanpå. 4. Garnera med mynta. 16 NR 02/2024 MÅNADENS SKÖRD cirka cirka 35 gram frukt per portion 70 gram frukt per portion