Månadens skörd mars 1
NR 2, 2024 Det nalkas för vår Våren. Det kanske i
nte märks av i hela vårt avlånga land. Men för mig kan det bara vara en känsla. Känslan av ljusare tider, jorddoftande luft, fler svenska råvaror i hyllorna och såklart påsken. I år dukar vi upp ett fantastiskt smörgåsbord i olika smaker och storlekar. Till vår hjälp har vi ingen mindre än Hilda Kirkhoff som vann Hela Sverige bakar 2020 och som innan dess monterat över 500 smörgåstårtor. Ingen dum grej att ha på sitt CV! Något som trendat det senaste är 90-talet, och vad sägs om att ta in det i köket också? Då tycker vi att det enkla, otroligt goda och nostalgiska sättet är med bakpotatis. Fyll den, gratinera eller ugnsbaka och servera med smör. Självklart har vi fixat tre underbara recept med denna fantastiska knöl. Utöver en crash course i den första vårskörden, får du våra favoritrecept på bowls. Som du dessutom kan laga med resterna från påskens fester. Till syvende och sist har vi träffat ingen mindre än matinspiratören bakom Instagramkontot @petitefoods, Pinar Bakirdan. Glad och god påsk! Nästa nummer når butik 8 april. Anna Neglén CHEFREDAKTÖR Det är smart att äta i säsong. Då är priset och smaken som bäst och du får enkelt till veckans mat baserad på våra svenska råvaror. Läser du vårt magasin bjuds du också på helt nya recept och smaker. I varje nummer. Gott och smart alltså, alltid i Månadens skörd. GRÖNA GRAM 500 gram, så mycket frukt och grönt ska vi äta. Varje dag. Med hjälp av vår märkning gröna gram, kan du se hur mycket frukt och grönsaker det är i varje portion i våra lunch- och middagsrecept. Bra va? @manadensskord INNEHÅLL 4 Inspireras 7 Laga med oss: Butter halloumi 8 I säsong 10 Uppdrag grönskning: Duka upp till smörgåsfest PRIS PER PORTION Vi har räknat ut vad recepten i detta nummer kostar per portion. Priset baseras på riktpriser för våra mest prisvärda varor och justeras efter mängd råvara som används i receptet och antal portioner. Priserna i det här numret är beräknade i början av januari 2024. Vi reserverar oss för prisändringar. 17 För stora och små 18 Rätt på råvaran: Bakpotatis 22 På menyn: Det bästa med bowls 26 Matinspiratören: Pinar Bakirdan 22 18 10 8 ICA Kundservice 020–83 33 33, vardagar kl 9:00–15:00 Annonsering icamedia.se E-post manadensskord@ica.se Adress Anna Neglén, ICA Sverige AB, Box 4075, 169 04 Solna Chefredaktör ANNA NEGLÉN Receptansvarig ÅSA TAPPER Matkreatörer LEIF GRÖNLUND, NICLAS RAPP Kategoriansvarig frukt och grönsaker CECILIA EKFORS FORSBERG Kategorichef frukt och grönsaker EMMA BLADH Redaktionell produktionsledare MALIN OLHAG OLAUSSON Layout ELLINORE BLOMQVIST Art Director VERONICA ERIKSSON Skribenter JONNA BERGHÄLL, ISABELLA JARL Copywriter KRISTINA BLOM Illustratörer THOMAS FRANZÉN, VIDAR FRANCKE Creative Lead FRANZISKA LEHNERT Marknadschef ICA Kvantum MARTIN PERSSON Ansvarig utgivare FREDRIK KULLBERG Tryck RUTER AB