Buffé 1
Buffé MATEN SOM BYGGER BROAR Vad är hemligheten ba
kom perfekt frasiga kikärtsbollar? Buffé begav sig till
BUFFÉ BESÖKER BABA GANOUSH 4 PERSONER / ÖVER 60 M
IN INGREDIENSER 600 g aubergine 4 msk ljus tahini 1 riven vitlöksklyfta 4 msk färskpressad citronjuice ¾ tsk salt olivolja och granatäpplekärnor att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250°C övervärme/grill. Ställ in en plåt långt ner i ugnen. Gör några snitt i varje aubergine med en kniv. Lägg auberginen på gallret i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills skalet är svart. Låt svalna lite. TIPS Tillaga gärna auberginerna på grillen för en rökigare smak. 2. Ta försiktigt bort skalet från auberginerna och lägg köttet i en skål. Mosa med en gaffel. Blanda ner tahini, vitlök, citronjuice och salt. Ställ i kylen en stund innan servering. Garnera med olivolja och granatäppelkärnor. FATTOUSH 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER TIPS Prova att göra egen granatäppelsirap, du hittar recept på buffe.se 1 liten gurka 2 tomater 1 gul eller grön paprika 1 salladslök 1 knippe rädisor ½ romansallad 1 dl hackad bladpersilja 1 dl hackad färsk mynta 1 msk olivolja 2 msk färskpressad citronjuice ¾ tsk salt 1 ½ msk granatäppelsirap Libachips 1 libabröd ca 1 liter frityrolja GÖR SÅ HÄR 1. Libachips: Skär brödet i bitar. Värm oljan till 170–180 °C. Fritera bröden tills de är gyllene. Lyft upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Servera falafel med baba ganoush, fattoush och bulgur. 16 BUFFÉ #04/2022 2. Dela och kärna ur gurkan, skär i tärningar. Skär tomaterna i tärningar. Dela och kärna ur paprikan och skär i tärningar. Skiva salladslök och rädisor tunt. Strimla salladen. Blanda alla ingredienser vid servering. Toppa gärna med hackad mandel. 300 g bladpersilja i knippe 1 stor tomat 6 myntablad 1 salladslök 1 msk okokt bulgur 2 msk färskpressad citronjuice 2 msk olivolja ½ tsk salt romansalladsblad till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skär bort stjälkarna från persiljan (och använd gärna i falafeln). Hacka persiljebladen fint med en vass kniv, det är viktigt att persiljan finhackas och inte mosas. Lägg i en stor bunke och fyll på med kallt vatten. Låt stå 20 minuter. Häll av vattnet och skölj persiljan i kallt vatten. Låt rinna av på hushållspapper. 2. Hacka tomaten fint. Hacka mynta och salladslök fint. Blanda alla ingredienser utom saltet. Ställ i kylen 1 timme. Blanda ner salt vid servering. Fyll romansalladsbladen med tabbouleh. BULGUR 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 gul lök 2 msk olivolja ½ dl tomatpuré 1 krm malen kardemumma 1 krm malen kanel 1 krm svartpeppar 1 tsk salt 2 dl bulgur ½ förp kokta kikärtor à 380 g ½ hackad röd chili 2 hackade tomater GÖR SÅ HÄR 1. Skala och hacka löken. Fräs i oljan i en kastrull. Tillsätt tomatpuré, kryddor och bulgur. Låt fräsa någon minut. 2. Tillsätt 3 ½ dl vatten och lägg på lock. Låt koka på svag värme 10 minuter. Ta från värmen och låt stå 10 minuter med lock. Häll av och skölj kikärtorna, låt rinna av. Blanda ner kikärtor, chili och tomater. TABBOULEH 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER
Buffé KYCKLING PÅ 5 VIS Vardagsvänliga rätter som
får såväl stora som små middagsgäster att jubla!
Buffé TEA O'CLOCK! Fyllda croissanter och bakverk
i miniformat: vårens drömmigaste afternoon tea är server
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Med Söndagspreppen är vardags
maten en enkel match. Ta del av månadens meny här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Rykande grillnyheter, bärfro
ssa i frysdisken och 500 g frukt och grönt om dagen!