Buffé 1
Buffé MATEN SOM BYGGER BROAR Vad är hemligheten ba
kom perfekt frasiga kikärtsbollar? Buffé begav sig till
Buffé KYCKLING PÅ 5 VIS Vardagsvänliga rätter som
får såväl stora som små middagsgäster att jubla!
Buffé TEA O'CLOCK! Fyllda croissanter och bakverk
i miniformat: vårens drömmigaste afternoon tea är server
AFTERNOON TEA TIPS Gör cheddarscones: Rör ner 1 d
l riven cheddar i degen. Strö över 1 dl riven cheddar istället för 1 msk rörsocker. Servera gärna scones med lemon curd, recept hittar du på buffe.se HALLONCURD CA 2 DL / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 250 g frysta hallon 2 dl strösocker 2 ägg 50 g smör GÖR SÅ HÄR 1. Lägg hallon och socker i en kastrull och låt koka några minuter. Mixa slätt med en stavmixer och sila genom en finmaskig sil. 2. Lägg hallonpurén i en ny kastrull och vispa ner äggen. Låt sjuda på medelvärme tills curden tjocknar. Ta från värmen och tillsätt smöret, lite i taget. Häll i en väl rengjord burk och låt svalna. TIPS Curden är även supergod att servera till pannkakor, våfflor eller gröt. SCONES MED FILMJÖLK 10 STYCKEN / 30 MIN INGREDIENSER 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver ½ tsk salt 50 g rumsvarmt smör 2 dl filmjölk 1 uppvispat ägg 1 msk rörsocker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250 °C. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smör i mjölblandningen. Tillsätt filmjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg. 2. Tryck ut degen och stansa ut 10 stycken rundlar ca 5 cm i diameter. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med ägg och strö över socker. Grädda i mitten av ugnen 10–12 minuter. Låt svalna lite. 28 BUFFÉ #04/2022
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Med Söndagspreppen är vardags
maten en enkel match. Ta del av månadens meny här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Rykande grillnyheter, bärfro
ssa i frysdisken och 500 g frukt och grönt om dagen!