Buffé 1
Buffé MATEN SOM BYGGER BROAR Vad är hemligheten ba
kom perfekt frasiga kikärtsbollar? Buffé begav sig till
Buffé KYCKLING PÅ 5 VIS Vardagsvänliga rätter som
får såväl stora som små middagsgäster att jubla!
Buffé TEA O'CLOCK! Fyllda croissanter och bakverk
i miniformat: vårens drömmigaste afternoon tea är server
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Med Söndagspreppen är vardags
maten en enkel match. Ta del av månadens meny här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Rykande grillnyheter, bärfro
ssa i frysdisken och 500 g frukt och grönt om dagen!
ICAs EGNA SIDOR N mer än bara bär Näringsrika, sm
akrika och perfekt mogna bär från de svenska skogarna. Med ICAs frysta sortiment är det enkelt att njuta av bär året runt! FRÅN SOMRIGA BLÅBÄR och jordgubbar till lyxiga hjortron och syrliga lingon, perfekta att använda till dagens alla måltider, både till vardag och till helg. Du hittar massor av recept på www.ica.se/recept! ICA är stolta över sina svenskplockade bär och svenskodlade jordgubbar – skördade och frysta när de är perfekt mogna och som allra bäst. Christina Rådfeldt, inköpschef för egna märkesvaror på ICA, berättar mer! Vilka är fördelarna med frysta bär? – Näringsvärden och nyttigheter i bären bevaras när de fryses ner. Genom att ha bär hemma i frysen blir det enklare att äta både gott och nyttigt! En annan stor fördel med frysta produkter är att de har väldigt lång hållbarhet. Det är också enkelt att ta fram precis så mycket som man behöver och på så vis undvika svinn. Varför ska man välja svenska bär i frysdisken? – För oss är det viktigt att ta vara på de svenska skogarnas härliga bär och att kunna erbjuda bär som är plockade i skogen även till de som inte har möjlighet att plocka själva. Blåbären ute i våra svenska skogar är av sorten Vaccinium myrtillus L som innehåller massor av nyttigheter, exempelvis fibrer och antioxidanter som antocyaniner. Dessa ger bären dess kraftiga och karaktäristiska färg. Hur ser samarbetet med era leverantörer ut? – Vi arbetar långsiktigt med våra två leverantörer, Olle Svensson och Polarica, som är noga utvalda efter tydliga kravställningar. De jobbar aktivt med att säkra bra arbetsförhållanden för sina bärplockare samt en hög kvalitet på produkterna. Kontroller genomförs kontinuerligt hos leverantörerna för att se till att våra krav efterlevs. 37 BUFFÉ #04/2022 CHRISTINA RÅDFELDT BOR: Stockholm GÖR: Inköpschef för egna märkesvaror på ICA SÅ ÄTER JAG HELST BÄR: I smoothies, till frukost och mellanmål. För att kunna erbjuda bara de bästa bären i frysdiskarna runtom i landet och för att säkerställa kvaliteten har ICA högt ställda krav på alla steg i produktionskedjan: från plockning och rensning till infrysning och transport. R I C A s E A G S I D O