Buffé 1
Buffé STARTSKOTTET FÖR SOMMAREN Det är hög tid att
låta köket flytta ut i det fria! Inspireras av grillrec
SOMMARKÖKET GRILLAD PIZZA MED SPARRIS, FÄRSK LÖK
OCH CITRON 4–6 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 pizzadeg, gärna surdeg, 400 g 3 knipplökar 1 knippe grön sparris 250 g 1 dl crème fraiche 1 mozzarella 125 g 1 dl riven lagrad ost 1 citron salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Kavla eller dra ut pizzadegen på en mjölad bänk. Skiva löken tunt. Skär av knopparna på sparrisen och skiva resten. 2. Bred crème fraichen på pizzabotten och toppa med löken och sparrisen. Strö över 3 krm salt och 2 krm peppar. Bryt mozzarellan i bitar och fördela på pizzan tillsammans med osten. 3. Grilla pizzan på en pizzasten eller grädda på 250 °C 5–10 minuter tills den får färg. Riv över citronskalet och servera direkt. Pressa gärna över citronjuice. GRILLAD POTATISSALLAD MED PEPPARROT, SENAP OCH DILL 6 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 3 bakpotatisar ca 1 kg 3 msk olja 2 dl gräddfil 3 msk grovkornig senap 2 msk finriven pepparrot salt, dill GÖR SÅ HÄR 1. Skär potatisen i ca ½ cm tjocka skivor och pensla med olja. Rör ihop gräddfil, senap, pepparrot och ½ tsk salt. 2. Grilla potatisen på båda sidor tills den får färg och mjuknar. Krydda med salt på båda sidor. 3. Lägg potatisen på ett fat och ringla över såsen och toppa med dill. TIPS Tillsätt ½ dl hackad kapris i gräddfilen för en extra smakrik sås. 14 BUFFÉ #05/2022
Buffé ANDRA BULLAR MED DANIEL LINDEBERG Finns det
något ljuvligare än saftiga, nygräddade bullar? Knappast
Buffé MATPIONJÄRERNA Följ med till systrarna Nilss
ons spirande fruktoch gröntodlingar.
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Med Söndagspreppen är vardags
maten en enkel match. Ta del av månadens meny här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Lokalt i butikshyllorna på I
CA Skå och din guide till ICA-appens inköpslista.