Buffé 1
Buffé STARTSKOTTET FÖR SOMMAREN Det är hög tid att
låta köket flytta ut i det fria! Inspireras av grillrec
Buffé ANDRA BULLAR MED DANIEL LINDEBERG Finns det
något ljuvligare än saftiga, nygräddade bullar? Knappast BULLAR ANDRA BULLAR MED TEXT LIV BOSSUYT RECEPT DANIEL LINDEBERG STYLING SOPHIA BRATT FOTO LENNART WEIBULL DANIEL LINDEBERG Vad är en perfekt bulle och hur lyckas du med den? Mästerbagaren Daniel Lindeberg har svaren och tipsen. EN EGEN DAG i kalendern och ett väldoftande inslag på fikabordet. Ända sedan 1950-talet har kanelbullen bakats flitigt i svenska hem och blivit helt avgörande för vårt lands unika fikakultur. MYCKET HAR hänt på fikascenen sedan kanelbullens intåg och idag kommer det nya varianter på den klassiska bullen snabbare än man hinner prova dem. Om det är någon som på riktigt kan det där med bullar så är det Daniel Lindeberg, bagaren som gett 25 BUFFÉ #05/2022 namn åt Lindeberg Bageri och Konditori utanför Stockholm och som skrivit en hel kokbok tillägnad, just det, bullar. När Buffé besöker bageriet i Orminge centrum råder det inga tvivel: här finns de bästa bullarna på flera mils radie. Bagarna langar ut plåt efter plåt med nygräddade bullar, det ligger en tydlig doft av kanel och kardemumma i luften och det är stimmigt av folk i kafélokalen. DANIELS KÄRLEK TILL bullar grundar sig, precis som för många andra som växte upp på 80- och 90-talet, i de hembakta bullarna som bjöds av mormor. – Min mormor var från Skåne och bakade karrrdämuumabullar med skorrande R. Jag minns hur hon mortlade kardemumman och hur fantastiskt det doftade, hon fick mig att älska de bullarna. »
Buffé MATPIONJÄRERNA Följ med till systrarna Nilss
ons spirande fruktoch gröntodlingar.
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Med Söndagspreppen är vardags
maten en enkel match. Ta del av månadens meny här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Lokalt i butikshyllorna på I
CA Skå och din guide till ICA-appens inköpslista.