Buffé 1
Buffé STARTSKOTTET FÖR SOMMAREN Det är hög tid att
låta köket flytta ut i det fria! Inspireras av grillrec
Buffé ANDRA BULLAR MED DANIEL LINDEBERG Finns det
något ljuvligare än saftiga, nygräddade bullar? Knappast
Buffé MATPIONJÄRERNA Följ med till systrarna Nilss
ons spirande fruktoch gröntodlingar.
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Med Söndagspreppen är vardags
maten en enkel match. Ta del av månadens meny här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Lokalt i butikshyllorna på I
CA Skå och din guide till ICA-appens inköpslista.
SOFIAS SPANING på tårtfatet RECEPT OCH STYLING SO
FIA NILSSON FOTO LENNART WEIBULL Jordgubbstårta är ett måste till sommarens festligare tillfällen! Helst gör jag en enkel som räcker till många. Vill du se hur man gör tårtan steg för steg? Eller letar du efter ännu mer inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. ENKEL JORDGUBBSTÅRTA CA 8 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 4 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver ½ liter färska jordgubbar 2 msk konc fl ädersaft 5 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker färsk mynta fl orsocker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp ca 3 minuter. Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan bunke. TIPS Bred lemon curd på kakbotten innan du toppar med grädde för extra syrlig smak på kakan. TÄVLA OM BOKEN BULLAR Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Bullar” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Bullar”. Vi behöver ditt bidrag senast 31 maj. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vad är xiaochi en typ av? A Bakverk B Snabbmat C Drycker 2. Var hittar man Daniel Lindebergs bageri? A Sollentuna B Tyresö C Orminge 2. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda försiktigt till en jämn smet. 3. Vad är Flair namnet på? A En jordgubbssort B En tomatsort C En sparrissort Rätt svar från Buffé #04: 1. Favabönan 2. Skogens vitlök 3. Blåbär Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/tavlingsvillkor Buffé #06–07 kommer 20–21 juni. 39 BUFFÉ #05/2022 3. Häll smeten i en bakpappersklädd form ca 25 x 35 cm. Grädda i mitten av ugnen 20–25 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt svalna. 4. Ansa och kvarta jordgubbarna och blanda med fl ädersaften. 5. Vispa grädden med vaniljsockret. 6. Bred grädden på botten och toppa med jordgubbar, mynta och pudra över fl orsocker. Sofia Nilsson, receptkreatör