Buffé 1
Buffé STARTSKOTTET FÖR SOMMAREN Det är hög tid att
låta köket flytta ut i det fria! Inspireras av grillrec
Buffé ANDRA BULLAR MED DANIEL LINDEBERG Finns det
något ljuvligare än saftiga, nygräddade bullar? Knappast
Buffé MATPIONJÄRERNA Följ med till systrarna Nilss
ons spirande fruktoch gröntodlingar.
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Med Söndagspreppen är vardags
maten en enkel match. Ta del av månadens meny här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Lokalt i butikshyllorna på I
CA Skå och din guide till ICA-appens inköpslista.
ICAs EGNA SIDOR N nära på riktigt! Thomas är ICA-
handlare på ICA Nära Skå på Färingsö utanför Stockholm – en butik som alltid strävar efter att erbjuda närodlade och lokalproducerade varor i största möjliga mån. Vi fick en pratstund med honom. 1990 BÖRJADE THOMAS ICA-resa – först jobbade han i butik, därefter på kontor, sedan som handlare i Västerås och slutligen där han är idag: på ICA Nära Skå, Färingsö, en naturnära butik med lantbrukare runt knuten men också en närhet till storstaden. Hur jobbar ni med lokalt och närproducerat? – Här på Färingsö finns det många lantbrukare och lokala entreprenörer. Det som utmärker vår butik är just att vi jobbar väldigt mycket med det lokala och närproducerade och arbetar aktivt tillsammans med våra leverantörer för att utvecklas. Det mest fantastiska är att det blir som ett kretslopp, vi handlar av leverantörer som även är kunder hos oss. Hur inspirerar ni era kunder att välja svenskt och närproducerat? – När man kommer in i vår butik märker man direkt att vi jobbar med ett lokalt sortiment. Vi inspirerar genom budskap och bilder i butiken, lyfter fram och märker ut lokala varor, fokuserar på det lokala i vår annonsering och bjuder på provsmakningar i butik med lokala varor i fokus. Varför är det viktigt att välja närodlade varor? – Dels är det viktigt ur en hållbarhetsaspekt och för att minska råvarutransporter, men det är också viktigt för att stötta det lokala samhället och skapa arbetstillfällen i närområdet. Sedan säger det mycket om råvarorna: att de håller en hög kvalitet och kommer från gårdar i närheten. Man vet vad man får och varifrån det kommer, eftersom man åker förbi eller känner till de åkrar eller djur som är ursprunget till de varor man kan köpa i butiken. ICA brinner för ett levande och hållbart mat-Sverige. Därför jobbar vi ständigt med att öka och förbättra vårt sortiment av svenska och närproducerade varor. Sedan 2014 samarbetar vi med LRF för att på olika sätt lyfta den svenska maten och underlätta handeln för små producenter. 37 BUFFÉ #05/2022 R I C A s E A G S I D O