Buffé 1
Buffé STARTSKOTTET FÖR SOMMAREN Det är hög tid att
låta köket flytta ut i det fria! Inspireras av grillrec
Buffé ANDRA BULLAR MED DANIEL LINDEBERG Finns det
något ljuvligare än saftiga, nygräddade bullar? Knappast
BULLAR MISSA INTE Daniels favoritbulle är enklare
än du tror att lyckas med! KARDEMUMMAKRINGLOR 30 STORA KRINGLOR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 sats vetedeg (se recept sid 26) 300 g rumsvarmt smör 2 msk mortlade kardemummakärnor 2 dl strösocker 1 ½ dl florsocker Topping 100 g smält smör strösocker GÖR SÅ HÄR 1. Stjälp upp degen på en mjölad bänk. Kavla ut degen till en ca 50 x 50 cm stor platta. 2. Bred ut smöret till ett jämnt lager. Strö över kardemumma, socker och florsocker. Gör ett treslag och kavla ut degen till en ca 70 x 30 cm stor rektangel. 3. Sätt ugnen på 50 °C och ställ in en form med vatten längst ner. Skär ca 30 remsor av degen med en vass kniv. Ta en remsa i taget och tvinna. Forma till kringlor på 3 bakpappersklädda plåtar. Ställ in plåtarna i ugnen, stäng luckan och stäng av värmen. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, ca 1–2 timmar. 4. Ta ut plåtarna och ställ i rumstemperatur. Sätt ugnen på 225 °C. Sänk temperaturen till 200 °C och grädda bullarna i mitten av ugnen, en plåt i taget, 8–12 minuter eller tills de fått fin färg. Pensla kringlorna med det smälta smöret och vänd dem i strösocker. Låt svalna på galler. 29 BUFFÉ #05/2022
Buffé MATPIONJÄRERNA Följ med till systrarna Nilss
ons spirande fruktoch gröntodlingar.
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Med Söndagspreppen är vardags
maten en enkel match. Ta del av månadens meny här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Lokalt i butikshyllorna på I
CA Skå och din guide till ICA-appens inköpslista.