Månadens skörd april 2024 1
Grillad rotselleri med majonnäs, jalapeño och par
mesan PORTIONER: 4 | TID: ÖVER 60 MINUTER | MEDEL | CA 22:-/PORTION 750 g rotselleri 5 msk matolja salt och svartpeppar 1 vitlöksklyfta 1 ½ dl majonnäs 2 dl riven parmesan 3 färska jalapeño 1. Skala och dela rotsellerin i 2 klyftor eller halvor. 2. Pensla rotsellerin runt om med olja, krydda med salt och peppar. Grilla på snittytorna tills de får en fin yta. Grilla därefter på indirekt värme, under lock, cirka 1 ½ timme eller tills rotsellerin är mjuk. Vänd selleriklyftorna då och då. 3. Skala och riv vitlöksklyftan fint på ett rivjärn. Blanda vitlöken med majonnäsen. Lägg vitlöksmajonnäsen i en engångsspritspåse. 4. Riv parmesanosten fint på ett rivjärn. 5. Skiva jalapeñon mycket fint. 6. Skiva rotsellerin och lägg skivorna på ett serveringsfat. Spritsa majonnäs på sellerin, strö över parmesan och jalapeño. TIPS! Stek rotsellerin i en stekpanna och laga klart den i ugnen. 12 NR 03/2024 MÅNADENS SKÖRD cirka 192 gram grönsaker per portion