Månadens skörd april 2024 1
NR 3, 2024 Alltid läge för grill På samma sätt so
m jag nu ställt fram klockan, är det hög tid för det runda stålklotet att göra sitt jobb för säsongen. Jag kommer lägga spetskål, zucchini, paprika, citroner, potatis, ja till och med gurka på grillen. Någon annan som jag vet älskar att hänga vid kolbädden är ingen mindre än Florencia Abella. Förra året släppte hon sin kokbok Asado, en bok fylld med recept och kulturen bakom argentinsk grillkonst. Vi tog ett härligt samtal med henne och blev så inspirerade att vi skapade egna recept, perfekt till årets grilldagar. En råvara jag tycker du ska spana in lite extra är kastanjechampinjonen. En svamp värd sitt långa namn och med ett rykte som nötig och mild i smaken. Vi har tagit reda på allt från tillagning till smakkompisar och hur du förvarar den bäst. Skulle du vilja ge dina smaklökar något annat än grill och svamp, då är tapas vägen att gå. Johan Björkman älskar tapas så mycket att han skrivit en hel bok om det! På sidan 26 berättar han mer om den och vilka tapasfavoriter han har just nu. Nä, nu går jag och tänder grillen! Nästa nummer når butik 6 maj. Anna Neglén CHEFREDAKTÖR 10 18 22 8 INNEHÅLL Det är smart att äta i säsong. Då är priset och smaken som bäst och du får enkelt till veckans mat baserad på våra svenska råvaror. Läser du vårt magasin bjuds du också på helt nya recept och smaker. I varje nummer. Gott och smart alltså, alltid i Månadens skörd. GRÖNA GRAM 500 gram, så mycket frukt och grönt ska vi äta. Varje dag. Med hjälp av vår märkning gröna gram, kan du se hur mycket frukt och grönsaker det är i varje portion i våra lunch- och middagsrecept. Bra va? @manadensskord 4 Inspireras 7 Laga med oss: Grillade grönsakspaket 8 I säsong 10 Uppdrag grönskning: Elden som förenar människor PRIS PER PORTION Vi har räknat ut vad recepten i detta nummer kostar per portion. Priset baseras på riktpriser för våra mest prisvärda varor och justeras efter mängd råvara som används i receptet och antal portioner. Priserna i det här numret är beräknade i slutet av januari 2024. Vi reserverar oss för prisändringar. 17 För stora och små 18 Rätt på råvaran: Kastanjechampinjon 22 På menyn: Grillspett 26 Matinspiratören: Johan Björkman ICA Kundservice 020–83 33 33, vardagar kl 9:00–15:00 Annonsering icamedia.se E-post manadensskord@ica.se Adress Anna Neglén, ICA Sverige AB, Box 4075, 169 04 Solna Chefredaktör ANNA NEGLÉN Kategoriansvarig Frukt CECILIA EKFORS FORSBERG Receptansvarig ÅSA TAPPER Matkreatörer LEIF GRÖNLUND, NICLAS RAPP Redaktionell produktionsledare MALIN OLHAG OLAUSSON Layout MÄRTA NILSSON Art Director VERONICA ERIKSSON Copywriter JONNA BERGHÄLL, ISABELLA JARL Illustratörer MIKAEL REED ALBORN, THOMAS FRANZÉN, VIDAR FRANCKE Creative Lead FRANZISKA LEHNERT Marknadschef ICA Kvantum MARTIN PERSSON Ansvarig utgivare FREDRIK KULLBERG Tryck RUTER AB