Månadens skörd april 2024 1
cirka 32 gram grönsaker per portion Kryddig ugnsp
otatis med grillost PORTIONER: 6 | TID: UNDER 45 MINUTER | MEDEL | 900 g potatis 3 msk olivolja salt och svartpeppar 2 vitlöksklyftor 2 röd peppar (chili) 1 kruka persilja 1 citron, skal och 4 msk saft 1 msk flytande honung 2 förp (á 200 g) grillost 1 msk matolja 2 grillade paprikor 1. Sätt ugnen på 225 °C och sätt in en plåt i ugnen. 2. Dela potatisen om de är stora. Blanda potatisen med olja och krydda med salt och peppar. Lägg potatisen på den förvärmda plåten och rosta i mitten av ugnen i cirka 25 minuter, eller tills potatisen är mjuk. Vänd potatisen försiktigt då och då. 3. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Hacka persiljan. 4. Tvätta citronen och riv det yttersta av skalet. Pressa ur 4 msk saft. CA 24:-/PORTION 5. Blanda vitlök, chili, persilja, citronskal, citronsaft och honung. 6. Skiva grillosten. Pensla skivorna med oljan. Grilla eller stek skivorna 1–2 minuter på varje sida, eller tills de får fin färg. 7. Häll av grillade paprikan i en sil och skär paprikan i bitar. 8. Blanda den varma potatisen med persilje/chiliblandningen, grillad ost och paprika. Smaksätt med salt och peppar. 9. Lägg upp potatisen på ett fat. 16 NR 03/2024 MÅNADENS SKÖRD