Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 VTLTGRYTA MED KUMMIN En god, riktigt
kryddig viltgryta passar bra i höstrusket. Använd välhängt kött av älg eller rådjur. Receptet kan även lagas med hare eller vanligt nötkött. FÖ R 6-8 PERSONE R ca 1 kg viltkött av rostbiff, fransyska eller innanlår 2 lökar, 1 gul och 1 röd 2 paprikor, 1 gul och 1 röd smör eller margarin till stekning 1 msk paprikapulver V2 tsk krossade kumminfrön 1 tsk salt nymald svartpeppar IV2 dl öl 1 msk maizena 1-2 dl vispgrädde GÖ R S Å HÄR : l.Skär köttet i ganska tunna skivor och dela dem i mindre bitar. 2. Skala lökarna och skär dem i klyftor. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. 3. Bryn lite matfett i en gjutjärnsgrvta. Lägg ner lök och paprika och låt dem få lite färg. Ta upp dem. 4. Stek köttet i omgångar i matfettet i grytan. Krydda med paprikapulver, kummin, salt och svartpeppar. 5. Tillsätt en del av ölet. Lägg på lock och låt köttet bräsera i 20—30 minuter. 6. Späd med resten av ölet. Rör ut maizenan i grädden och tillsätt den. Blanda ner lök och paprika. 7. Sjud i ytterligare 10-15 minuter. 8. Servera med pressad potatis, ättiksgurka och sallad. värmande höstgrytoi Gryta hör hösten till. Mustig, kryddig och Lättlagad ska den vara. kväm att ha färdig och redo att servera efter en promenad i den klara höstluften. Vi bjuder på tre olika grytor med spännande smakrika överraskningar. Buffé 11/1997 AV ELISABETH EKSTRAND HEMMINGSSON EOTO: KENT JARDHAMMAR 1 1
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32