Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17 TORS K ME D COUSCOU S FÖ R 4 PERSONE
R 800 g torskfilé 200 g couscous 1 stor rödlök 1 stor morot V4 purjolök, ca 50 g 20 socker ärter 20 g riven ingefära 2 vitlöksklyftor 1 msk honung 2 dl soja 2 dl hönsbuljong GÖ R SÅ HÄR : 1. Koka couscous enligt anvisningar på paketet. Håll couscousen varm. 2. Skala och hacka rödlök och morot. Skölj och skiva purjolök och sockerärter. 3. Förväll morötterna några minuter i kokande vatten. Tillsätt rödlök, purjolök och sockerarter i det kokande vattnet. Låt dem bli mjuka. Ta upp grönsakerna, låt rinna av och blanda med couscous. Häll varmt. 4. Mixa ingefäran väl med pressad vitlök, honung och soja. Blanda detta med hönsbuljong och värm såsen försiktigt. 5. Om såsen känns för salt, smaksätt med lite mer honung. Red av såsen med maiThereses 8 bästa Oslotips Feinschmecker En av Oslos bästa restauranger. Lars-Erik Underthun är en mycket uppskattad krögare. Balchensgate 5, tel 22 4417 77. Babettes Gjestehus Småromantisk ombonad kvarterskrog med höga ambitioner i köket. Rådhuspassasjen, tel 224164 64. zena eller arrowrot om den är lite för tunn. 6. Stek torsken i olivolja i het panna (gärna "teflon"), beräkna 3-4 minuter per sida. Låt fisken vila någon minut. 7. Servera med couscous och sås i botten på tallriken, med fisken ovanpå. Använd gärna varma tallrikar. Kastanjen Trevlig kvarterskrog med avslappnad bar i källaren. Plus för nyskapande kök. Bygd0y Allé 18, tel 22 43 4467. Bagatelle Modern, exklusiv och kvalitetsmedveten krog, numera med en stjärna i Guide Michelin. Boka bord i god tid och ta med tjocka plånboken. Bygd0y allé 3, tel 2244 6397 .
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32