Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16 Thereses 8 bästa Oslotips Ett Glass
Både opretentiös bar och café. Ett slink-in-ställe både morgon, lunch och kväll, lättare mat serveras. Karl Johansgate 33, tel 22 3340 79. Oslo Golfklubb/ Bogstad En mil utanför Oslo ligger den populäraste och äldsta golfbanan i skön natur. Perfekt för en söndagslunch. Angerveien 127, tel 22 52 42 00. Theatercaféen Stället att se och bli sedd på. Kändistätt. Berömt för sina smörrebröd. Stortingsgaten 24/25, tel 22 33 32 00. KUMMIN- OCH CITRONTORSK TI II. 4 PERSONER 1 hel torskfilé med skinnet kvar, ca 1 kg GRÄVNING: Vi dl salt Vi dl socker 1 msk kummin rivet skal från 1 citron vitpeppar från pepparkvarn HOVMÄSTARSÅS: 1 msk socker salt efter egen smak 2 msk neutral senap 2 msk hackad persilja 3 msk rödvinsvinäger 1 dl matolja ROTFRUKTER: 4 palsternackor eller 1 rotselleri, eller hälften av var 4 dl vispgrädde valfri sallad till dekoration, t ex rucolasallad Kaffe & Krem Het superdesignad coffeeshop-adress. Alltid god espresso. Drammensveien 30, tel 22 560991. GÖR SÅ HÄR: 1. DAG ETT: Blanda ingredienserna till gravningen. Lägg torskfilén i en bunke och klappa in kryddblandningen i fisken. 2. Låt stå i rumsvärme tills socker och salt smält ordentligt, ställ därefter in fisken i kylskåpet. Beräkna ett dygn till själva gravningen. 3. DAG TVÅ: Mixa samtliga ingredienser utom matoljan till hovmästarsåsen. Om du gör det för hand, finhacka persiljan och blanda med övriga ingredienser. Tillsätt oljan i en tunn stråle. Krydda med salt efter egen smak. Ställ kallt tills servering. 4. Skala palsternackor och/eller rotselleri. Tärna eller skär i stavar. Förväll rotfrukten i lättsaltat vatten några minuter. 5. Koka ihop grädden till en ganska tjock konsistens. Lägg i rotfrukten. Krvdda med salt och peppar. 6. Skrapa bort kryddblandningen från fisken. Dra ut eventuella ben med en liten tång. 7. Lägg torskfilén i lite mjölk i 30 minuter, för att få en rundare smak. Torka sedan av fisken. 8. Servera torskfilén skuren i tunna skivor med gräddstuvad rotfrukt, hovmästarsås och valfri sallad.
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32